пʼятниця, 27 травня 2011 17:49

Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування

Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування

Сьогодні о 20.00 припинить голодування гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" Сергій Ісаков. Голодувати почав у середу, 25 травня. Вимагає звільнення начальника обласної податкової адміністрації - Лаврешова Андрія Юрійовича.

"60 годин в цілому. Так хочу звернути на себе увагу влади, - каже телефоном Ісаков. Він три дні п'є тільки воду, нічого не їсть. Стоїть на головній вулиці Миколаєва - площі Леніна. Це перший випадок за 20 років незалежності в Україні, коли директор великого підприємства голодує".

"Борюсь з незаконними діями податкової, яка збирається знищити суднобудівний завод. Впевнений в своїй правоті, - пояснює Сергій Михайлович. - Наприкінці минулого року, на початку цього була планова перевірка податкової на підприємстві. Нічого не знайшли, аби щось нарахувати, грубо викривили суть закону о підтримці судобудівництва, яким ми користуємось. Нам виставили санкцій на 8 мільйонів гривень. Для нас це дуже великі гроші.

За словами Ісакова, така ж ситуація на суднобудівному заводі "Океан" в Миколаєві. Це нове, одне з найбільших підприємств галузі.

"Там сума санкцій - 30 мільйонів. Але "Океан" суд першої інстанції виграли. А ми в судах, але процедура буде тривати декілька років. Це тільки початок був, бо після цього почались позови в суди про арешти рахунків та майна. З нас списали ПДВ, не дочекавшись рішення судів. Потім "камерною" перевіркою без виїзду на місце і наших фахівців та документів провели перевірку діяльності за перший квартал цього року, начебто знайшли порушень на три мільйони гривень по податку на прибуток. В нас прибутків на таку суму навіть не було. Перевіряла підприємство податкова інспекція Заводського району", - розповів він.

"Абсолютно точно знаю, що всі вказівки приймались в кабінеті Лаврешова. Така ситуація не тільки на на нашому заводі, а й по всіх підприємствах міста та області. Йде страшний тиск та беззаконня. Хочуть сьогодні отримати надходження в бюджет, не думаючи, що той, хто бажає мати мед, повинен піклуватись про бджіл", - додав гендиректор заводу.

Сергій Ісаков місяць тому написав листа президенту. Отримав відповідь від першого заму голови адміністрації Ірини Акімової, що розглядати ситуацію із "Лиманом" буде Кабмін.

Заводу "Лиман" - 120 років. Продукція відома у всьому світі, багато років випускали великі моторні яхти, риболовецькі судна, прикордонні катери, побудували на Морвокзалі в Одесі яхтклуб.

Зараз ви читаєте новину «Гендиректор суднобудівного заводу "Лиман" оголосив голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути