пʼятниця, 29 червня 2012 17:12

"Газпром" збирається судитися з Україною через недобір газу

"Газпром" збирається судитися з Україною через недобір газу
Олексій Міллер погрожує Україні позовом. Фото: trend.az

"Газпром" може подати позов до України в разі невибірки нею у 2012 році мінімального контрактного обсягу поставок російського газу.

Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер на прес-конференції за підсумками річних зборів.

"Якщо не буде вибраний мінімальний обсяг, це може стати основою нашого позову до України", – сказав О.Міллер, наголосивши, що ніяких змін річного контрактного обсягу не проводилося і він, як і раніше, становить 52 мільярда кубометрів.

Контракт "Газпрому" і "Нафтогазу" містить умову "бери або плати", яке поширюється на 80% обсягу закупівлі газу, передбаченого за контрактом. Виходячи з річного контрактного обсягу на 2012 рік у 52 мільярди кубометрів, Україна повинна оплатити не менш 41,6 мільярда кубометрів газу.

Водночас у РФ стверджують, що час для переговорів щодо обсягів закупівель палива на цей рік вже втрачено: річний контрактний обсяг може бути змінений не пізніше, ніж за півроку до початку поставок. Таким чином, контрактна кількість газу на 2013 рік може бути змінена в термін до 1 липня.

Як повідомляв УНН, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко нещодавно поінформував, що Україна має намір знизити закупівлі російського газу у 2012 році з передбачених контрактом 52 мільярдів кубометрів газу до 27 мільярдів кубометрів, або ж до ще меншого обсягу.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" збирається судитися з Україною через недобір газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

74

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути