пʼятниця, 25 червня 2021 17:13

Гастролі "кримнашиста" Басти: у Ткаченка переводять стрілки на СБУ, ті - на РНБО і Нацраду

Гастролі "кримнашиста" Басти: у Ткаченка переводять стрілки на СБУ, ті - на РНБО і Нацраду
У Міністерстві, яке очолює Ткаченко, кажуть, що подання від СБУ на Басту на було. Фото: Facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Міністерство культури та інформаційної політики не отримувало запитів щодо внесення громадянина Російської Федерації Василя Вакуленка на прізвисько Баста до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України.

"Зважаючи на велику кількість запитів на інформацію щодо внесення російського виконавця Басти до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, Міністерство культури та інформаційної політики повідомляє про відсутність відповідного подання від Служби безпеки України.

Інформація, щодо наявності такого звернення в медіа, не відповідає дійсності. У разі надходження запиту від СБУ, МКІП обов'язково розгляне його у встановленому порядку", - повідомив сайт Міністерства, яке очолює Олександр Ткаченко.

"Українська правда" повідомила про коментар СБУ з цього приводу.

В СБУ заявили, що трирічна заборона на в'їзд Басті спливла 2020 року. А з моменту внесення заборони 2017-го нових порушень українського законодавства, зокрема незаконних відвідин російським виконавцем окупованого Криму, зафіксовано не було, заявили у відомстві.

У СБУ також вказали - ініціювати внесення певної особи до переліку людей, які створюють загрозу національній безпеці, крім Служби безпеки, може Рада національної безпеки і оборони та Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський економить на боротьбі з російською пропагандою

У Державній прикордонній службі також зазначили, що не встановили обставин порушення законодавства, які належать до їхньої компетенції.

"Вакуленку, за законом, мали б заборонити в'їзд до України, оскільки він становить загрозу національній безпеці", - заявляв громадський діяч Сергій Стерненко і повідомляв, що Баста обирав кращу пісню про кримський міст, збудований окупантами. Гастролював в окупованому Криму, а коли його питали про заборону в'їзду на три роки через це, він казав що не розуміє чому так.

Концерт Басти анонсується на сьогодні, 25 червня у Києві о 20:00 в Stereo Plaza. Також завтра у Stereo Plaza на такий самий час. А 27 червня анонсують в Одесі.

Раніше ЗМІ повідомляли, що СБУ просила Міністерство культури та інформаційної політики включити громадянина РФ Василя Вакуленка у список осіб, які загрожують національній безпеці.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Гастролі "кримнашиста" Басти: у Ткаченка переводять стрілки на СБУ, ті - на РНБО і Нацраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути