субота, 03 грудня 2011 10:21

ФСБ і СБУ хочуть розколу кримських татар - Джемілєв

ФСБ і СБУ хочуть розколу кримських татар - Джемілєв

Глава Меджлісу Мустафа Джемілєв отримує "оперативні дані" щодо плану ФСБ по розколу кримських татар, зміну лідера Меджлісу і впровадженню в його склад проросійських орієнтованих репатріантів "від хороших друзів, які мають відповідні зв'язки". І походження цих "друзів Меджлісу" - не українське. Про це він розповів ZN.UA.

Співробітники СБУ, за словами Джемілєва, прийшли до нього після того, як він став в інтерв'ю цитувати "оперативні дані": "Говорили: не могли б ви поділитися цим планом ФСБ? Але, думаю, немає сенсу, вони і так знають. Тому що, виходячи з того, що там написано, наші органи, у тому числі податкова служба, прокуратура, теж беруть участь в цьому плані. Наприклад, з реанімації якихось старих кримінальних справ стосовно членів Меджлісу, в тому, щоб "порвати" бізнес кримських татар, які підтримують Меджліс".

При цьому Джемілєв визнав, що спочатку і він думав, що багато пунктів виглядають малоймовірними і несерйозними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ виділила 20 млн дол на "війну" з меджлісом - Джемілєв

"Нам теж здавалося малоймовірним те, що там викладено. Приміром, те, що стосується протидії моєму висуненню на Нобелівську премію. Ну, навіщо це потрібно і кому з кримських татар буде погано, якщо це станеться? Але сумніви розвіялися через півтора місяці. Адже дані надійшли до того, як відповідні події почали розвиватися. Перші відомості ми отримали у травні, другі в жовтні. І все збігається", - сказав глава Меджлісу.

При цьому зазначив: "Взагалі-то вони там халтурять. Навіщо гроші витрачати на моє усунення з лідера Меджлісу - я ж і так йду!".

Джемілєв поділився ще одним спостереженням: багато завдань, поставлених у плані ФСБ, перегукуються з аналітикою СБУ, які лягають на стіл президенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джемілєв: Я постарів і хочу дати дорогу молодим

"Мені здається, що зараз вже, як в радянські часи: ми - молодші брати по відношенню до Росії, і виконуємо те, що там скажуть, - висловив думку голова Меджлісу. - Порівнюючи оперативні дані з Росії та аналітичні записки СБУ, які направляються до адміністрації президента і які нам іноді вдається перехопити - цілі збігаються. СБУ доповідає, що Меджліс і кримські татари - найбільш опозиційна до влади сила в Криму, а тому треба підтримувати опозицію Меджлісу".

Раніше повідомлялося, Джемілєв заявив, що російські силові структури виділили на діяльність проти меджлісу і для здійснення розколу серед кримських татар близько 20 мільйонів доларів

Зараз ви читаєте новину «ФСБ і СБУ хочуть розколу кримських татар - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути