вівторок, 08 листопада 2011 09:54

Джемілєв: Я постарів і хочу дати дорогу молодим

Джемілєв: Я постарів і хочу дати дорогу молодим

Голова меджлісу кримсько-татарського народу Мустафа Джемілєв заявив про завершення політичної кар'єри, пише газета "Комерсант-Україна" у вівторок.

"Я постарів і хочу дати дорогу молодим", - повідомив Джемілєв виданню у понеділок до того, як стало відомо про узгодження президентом Віктором Януковичем кандидатури нового прем'єр-міністра Криму.

Глава меджлісу двічі намагався піти з цієї посади - у 2007 і 2009 роках, але більшість делегатів курултаю (національного парламенту) не приймали його відставку на тій підставі, що в статутних документах меджлісу не передбачено добровільне складання повноважень.

За словами Джемілєва, "єдиний вихід - не балотуватися в делегати курултаю, так як голову обирають з числа делегатів".

Він пообіцяв допомагати майбутньому голові меджлісу. "У мене тут є свої амбіції: дуже багато розмов, що авторитет кримсько-татарського руху тримається за рахунок Мустафи Джемілєва, а я хочу довести, що справа не в Мустафі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари зраділи призначенню Могильова і похвалили його

Джемілєв народився в Криму в листопаді 1943 року, а в травні 1944-го разом з батьками був депортований до Узбецької РСР. Був засуджений за "антирадянську діяльність" і загалом у в'язницях і засланні провів 15 років. З 1991 року - голова меджлісу кримсько-татарського народу. З 1998 року - депутат Верховної ради II-VI скликань.

Як повідомлялося, у понеділок президент України Віктор Янукович дав згоду на призначення Анатолія Могильова кримським прем'єром.

Відповідно до п.1 ст. 37 Конституції Криму, голова Радміну Криму призначається на посаду Верховною Радою автономії за поданням голови парламенту і за узгодженням президента України.

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв: Я постарів і хочу дати дорогу молодим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути