Ексклюзиви
середа, 06 липня 2011 08:34

Французька письменниця все таки подала позов проти Стросс-Кана

Французька письменниця все таки подала позов проти Стросс-Кана

Французька письменниця Тристан Банон у вівторок, 5 липня, подала в прокуратуру Парижа позов проти колишнього глави МВФ Домініка Стросс-Кана, звинувативши його в сексуальних домаганнях. Про це повідомив адвокат француженки Давид Куббі.

Після розгляду наданих матеріалів прокурори ухвалять рішення про порушення кримінальної справи. Давид Куббі заявив, що у його підзахисної немає наміру перетворювати справу на "політичний процес".

Банон звинуватила 62-річного політика і фінансиста в спробі згвалтування, вчиненого нібито в 2003 році (раніше повідомлялося, що інцидент стався в 2002 році). Стросс-Кан, за версією француженки, спробував згвалтувати її під час інтерв'ю, яке вона робила для своєї книги.

У понеділок, після того, як Трістан Банон підтвердила свій намір засудити Домініка Стросс-Кана, сам він заявив, що планує подати на Банон позов у відповідь за наклеп.

Письменниця і журналістка вперше заявила про намір подати позов проти екс-голови МВФ 16 травня, через кілька днів після того, як Стросс-Кана заарештували у Нью-Йорку за звинуваченням в домаганні до покоївки в одному з готелів міста.

Наприкінці червня стало відомо, що американські слідчі викрили покоївку, що звинувачували Стросс-Кана, в дачі помилкових свідчень. Адвокати колишнього глави МВФ, звільненого 1 липня з-під домашнього арешту, висловили надію, що тепер з нього знімуть усі звинувачення у цій справі.

Зараз ви читаєте новину «Французька письменниця все таки подала позов проти Стросс-Кана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути