Ексклюзиви
понеділок, 28 жовтня 2013 14:23

Франція солідарна з Тимошенко і місією Кокса-Квасневського

Франція солідарна з Тимошенко і місією Кокса-Квасневського
Григорій Немиря. Фото: vkurse.ua

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус наголосив, що влада України повинна вирішити справу лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Про це він заявив під час зустрічі із заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирєю в рамках пленарної сесії Конференції комітетів парламентів держав-членів ЄС у справах спільноти та європейських справах (COSAC) у Вільнюсі (Литва), повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Для підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна має виконати критерії Ради ЄС (10.12.12 - ред.), ключовим з яких є питання політично-вмотивованого переслідування. Справа Юлії Тимошенко має бути вирішена вчасно: вона повинна бути звільнена та їй має бути надана можливість отримати медичну допомогу і реабілітацію", - наголосив  Фабіус.

Він підкреслив, що Франція підтримує рекомендації місії Кокса-Кваснєвського, які вони запропонували для розв'язання цього питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комісія з помилування відмовилась навіть розглядати справу Тимошенко

"Я прошу передати мої слова підтримки і солідарності Юлії Тимошенко", - сказав Міністр закордонних справ Франції.

27-29 жовтня Немиря бере участь у пленарній зустрічі Конференції комітетів парламентів держав-членів ЄС у справах спільноти та європейських справах (COSAC) у Вільнюсі.

У зустрічі також беруть участь президент Литви Даля Грибаускайте, прем'єр-міністр Литви Алгірдас Буткевічіус, спікер Сейму Литви Лорета Грозінієне, міністр закордонних справ Франції Лорен Фабіус, віце-президент Європейської комісії Марос Сефкович, колишній президент Європейського парламенту Пет Кокс та інші європейські політики і експерти.

Зараз ви читаєте новину «Франція солідарна з Тимошенко і місією Кокса-Квасневського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути