субота, 16 грудня 2017 02:56

Франція закликає Росію прибрати з території України бойовиків

Франція закликає Росію прибрати з території України бойовиків
Франція просить убрати бойовиків. Фото: РБК

Франція засуджує обстріли, які відбулися в ніч на 13 грудня в Попасній Луганської області і піддали небезпеці життя п'ятьох спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні та закликала РФ вплинути на бойовиків для припинення вогню.

"Ми дуже стурбовані відновленням інтенсивності боїв на сході України, які з початку грудня привели до загибелі 17 осіб, а 37 отримали поранення", - заявили на брифінгу в Міністерстві закордонних і європейських справ Франції, передає Ліга.

У французькому МЗС також зазначили, що "Франція разом з Німеччиною повністю мобілізовані в нормандському форматі" для роботи над врегулюванням конфлікту в окупованій частині українського Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські олігархи хочуть привласнити заводи в окупованому Донбасі

Франція закликала сторони повернутися до режиму припинення вогню на період різдвяних свят під час наступного засідання тристоронньої контактної групи, яке буде проходити в Мінську 20 грудня.

Мінський протокол (мінська угода) - документ, підписаний 5 вересня 2014 року в Мінську в будівлі "Президент-готелю", що передбачав, зокрема, припинення вогню на території Донецької та Луганської областей України. Повна назва - "Протокол за підсумками консультацій Тристоронньої контактної групи щодо спільних кроків, спрямованих на імплементацію Мирного плану Президента України Петра Порошенка та ініціатив Президента Росії Володимира Путіна".

Зараз ви читаєте новину «Франція закликає Росію прибрати з території України бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути