вівторок, 12 листопада 2019 11:46

Фракції Порошенка, Тимошенко та кума Путіна збунтувалися проти ринку землі від Зеленського

Фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко, "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука та "Європейська солідарність" Петра Порошенка та депутатська група "За майбутнє" виступають проти продажу земель сільськогосподарського призначення.

Про це йшлося на засіданні парламенту у вівторок, пише "Українська правда"

"Земля стає у світі найдорожчим стратегічним ресурсом. Сильні, інтелектуальні, розумні країни світу своєю стратегією визначили скупку у державну власність земель сільгосппризначення як у своїй країні, так і за її межами.

Ні в якому випадку не можна сьогодні Україні позбавитися цього стратегічного ресурсу", - заявила Тимошенко.

 

Також на трибуну виходила фракція "ОПЗЖ".

"Хр*н вам, а не земля України. Дідька лисого ви отримаєте, а не землю. Коли б я мав талант, я б щас заспівав пісню "Вставай страна огромная", - заявив представник "ОПЗЖ" Вадим Рабінович.

 

"Ми не будемо голосувати за закони про дерибан землі. Ми за ринок землі, але коли український селянин буде захищений, мінімальна ціна буде високою, український фермер буде захищений і буде мати пріоритет, а ті, хто хочуть скупити землю шматками площею з Ліхтенштейн чи Андорру, не матимуть змоги це зробити. І ніякі популістські референдуми владі не допоможуть", - заявив представник "ЄС" Микола Княжицький.

Тим часом під парламентом проти законопроектів про обіг земель сільськогосподарського призначення зібралися на акцію ВО "Свобода", "Національний корпус" та "Правий сектор".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Країна себе грабує" - Милованов про відсутність ринку землі

Президент Володимир Зеленський у понеділок звернувся до українців з приводу земельної реформи і референдумів.

"Іноземці та компанії, які мають серед засновників іноземців, отримають право купувати українські земельні ділянки тільки у випадку, якщо на це буде дана згода народу України. На всеукраїнському референдумі. Відповідний пункт буде міститися у законі", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Фракції Порошенка, Тимошенко та кума Путіна збунтувалися проти ринку землі від Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути