вівторок, 30 липня 2013 10:55

Фонд "Єдиний світ" винагородить за інформацію про вкрадену дошку Столипіну в Києві

Фонд "Єдиний світ" винагородить за інформацію про вкрадену дошку Столипіну в Києві
Фото: dt.ua

Міжнародний фонд "Єдиний світ" оголошує про встановлення грошової винагороди за будь-яку інформацію про місцезнаходження меморіальної дошки, присвяченої прем'єр-міністру Російської імперії Петру Столипіну, а також про зловмисників, які вчинили цей злочин.

Коментуючи викрадення меморіальної дошки Столипіна, глава правління МФ "Єдиний світ" Едуард Прутнік заявив, що він дуже обурений через подію, що сталася.

"Я глибоко обурений цим актом вандалізму і сподіваюся, що скоєний злочин не залишиться безкарним. Наш фонд не перший рік займається відновленням і збереженням історичної пам'яті про видатного реформатора - Петра Столипіна, і я впевнений, що не тільки меморіальна дошка знову опиниться на своєму місці, але і в самому найближчому майбутньому ми доб'ємося відновлення пам'ятника Столипіну в Києві, і я зроблю для цього все від мене залежне", - заявив Прутнік.

Прутнік також підкреслив, що вважає характерним те, що "це цивілізаційне злочин проти пам'яті Столипіна відбулося саме в ті дні, коли весь православний світ святкує в Києві 1025-річчя хрещення Русі".

Раніше  повідомлялося, що 29 липня, з'явилася інформація про зникнення меморіальної дошки. На місці, де вона раніше висіла, немає ніяких слідів вандалізму. Зовні видно, що її акуратно викрутили без всяких пошкоджень стіни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія очікує відновлення викраденої меморіальної дошки Столипіну в Києві

Посольство Росії в Україні передало ноту українському МЗС у зв'язку з викраденням таблички. У посольстві назвали те, що трапилося "підлим варварським актом" і заявили, що розраховують на те, що винні будуть знайдені і понесуть заслужене покарання.

У вересні 2011 року в Києві на будівлі за вул.Гончара, 33 відкрили меморіальну дошку Столипіна з нагоди 150-ї річниці з дня його смерті. Через кілька місяців після відкриття дошка піддалася вандалізму - невідомі завдали по ній удари, в результаті чого на ній залишилися сліди. У російському посольстві засудили цей акт вандалізму і направили ноту з приводу цього інциденту в МЗС України з надією на відповідну реакцію української сторони.

Зараз ви читаєте новину «Фонд "Єдиний світ" винагородить за інформацію про вкрадену дошку Столипіну в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути