Ексклюзиви
понеділок, 29 липня 2013 12:34

Росія очікує відновлення викраденої меморіальної дошки Столипіну в Києві

Росія очікує відновлення викраденої меморіальної дошки Столипіну в Києві
Фото: dt.ua

Посольство Росії в Україні передало ноту українському зовнішньополітичному відомству у зв'язку з викраденням меморіальної таблички міністру внутрішніх справ, прем'єр-міністру Російської імперії (1906-1911) Петру Столипіну в Києві.

"Розраховуємо, що меморіальна дошка буде відновлена ??на колишньому місці, винні у святотатстві будуть знайдені і понесуть заслужене покарання", - сказано в ноті, переданій МЗС України, повідомили в російському диппредставництві.

Як повідомлялося, в понеділок, 29 липня, зникла меморіальна дошка П.Столипіна по вулиці Гончара 33 в Києві. На місці, де вона раніше висіла, немає ніяких слідів вандалізму. Зовні видно, що її акуратно викрутили без всяких пошкоджень стіни. Пізніше стало відомо, що меморіальна дошка була вкрадена.

Меморіальну дошку П.Столипіну відкрили у вересні 2011 року з нагоди 100-ї річниці з дня його смерті. Через кілька місяців після відкриття дошка піддалася вандалізму - невідомі завдали по ній удари, в результаті чого на ній залишилися сліди. У російському посольстві засудили цей акт вандалізму і направили ноту з приводу цього інциденту в МЗС України з надією на відповідну реакцію української сторони.

Зараз ви читаєте новину «Росія очікує відновлення викраденої меморіальної дошки Столипіну в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути