вівторок, 25 жовтня 2022 04:30

Фінські наукові станції зафіксували підводні вибухи в районі газопроводу"Північний потік"

Фінські наукові станції зафіксували підводні вибухи в районі газопроводу"Північний потік"
Поштовхи, ідентифіковані, як вибухи, сталися в районі "Північного потоку". Фото: profile.ru

Фінські наукові станції протягом декількох днів зафіксували у Фінській затоці мінімум чотири вибухи в російських територіальних водах. Всі вони відбулися в районі, де прокладений російський газопровід "Північний потік".

Вони сталися на відстані близько 40 км на південний захід від міста Виборг, повідомляє фінське видання Ilta-Sanomat.

Так, 20 і 21 жовтня поруч з містами Приморськ і Виборг сталися підводні вибухи. У період з 12:35 до 18:32 20 жовтня та 21 жовтня було зафіксовано щонайменше чотири поштовхи з магнітудою від 1,5 до 2, що дозволило класифікувати це як вибухи або руйнування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін і тут помилився": Шольц заявив про невдалий шантаж з боку РФ

"Вони були виявлені та ідентифіковані. Це вибухові сигнали. Принаймні, це не землетруси" - сказав виданню вчений-сейсмолог Ярі Кортстрем.

Корстрем вважає, що ці вибухи можуть бути результатом днопоглиблювальних робіт або військових навчань. Мережа сейсмічних станцій Гельсінського університету здатна фіксувати навіть найменші вибухи, які відбуваються в зоні її контролю. Проте, справжні причини вибухів поки невідомі.

Німеччина, Данія і Швеція підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

26 вересня стало відомо про падіння тиску на одній з ниток газопроводу "Північний потік-2". З'ясували, що розгерметизація сталася у водах Данії. Агентство Reuters писало, що трубопровід був заповнений 300 млн м3 газу, перш ніж Німеччина відмовилася від його використання.

Німецькі слідчі встановили, що вибухи на підводних газопроводах "Північний потік" були диверсією. Вони впевнені, що трубопроводи підірвали росіяни.

Зараз ви читаєте новину «Фінські наукові станції зафіксували підводні вибухи в районі газопроводу"Північний потік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути