вівторок, 14 жовтня 2008 11:18

Фільм Турчинова номінують на Оскар

Фільм Турчинова номінують на Оскар

Фільм "Ілюзія страху", знятий за однойменною книгою першого віце-прем"єр-міністра України Олександра Турчинова, буде заявлений як претендент від України на премію Оскар в категорії Кращий іноземний фільм.

У книзі, написаній Турчиновим у 2005 році, коли він працював главою СБУ, викладена історія бізнесмена на прізвище Короб. Він повинен захищати свій бізнес в складних умовах 1980-90-х років. Сюжет книги, а звідси і фільму, наповнений фантасмагоричними елементамиив і перекликається з біблейськими мотивами.

Режисером фільму "Ілюзія страху" виступив Олександр Кириєнко ("Помаранчеве небо", "Індії"). Головну роль в картині зіграв Андрій Панін. У фільмі зайняті також і інші зірки вітчизняного кіно - Олена Бабенко, Олексій Петренко, Сергій Гармаш і Олексій Горбунов, пише Корреспондент.

Нагадаємо, що своїх претендентів на Оскар вже назвала Росія, яка вибрала стрічку Ганни Мелікян "Русалка", Франція, яка висунула фільм "Клас" і Німеччина, яку представить історична драма "BaaderMeinhofKomplex".

Відзначимо також, що ще один фільм, який має відношення до України, буде представлений на престижному кінофорумі - Римському Міжнародному кінофестивалі - українсько-польська стрічка Кшиштофа Зануссі "Серце на долоні", головну роль в якому зіграв Богдан Ступка.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Турчинова номінують на Оскар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути