пʼятниця, 19 серпня 2011 11:21

Філарет: Наступ проти України йде через мову і церкву

Філарет: Наступ проти України йде через мову і церкву

У Києві розпочався п'ятий Всесвітній форум українців. Президент Віктор Янукович, який мав виголосити промову на початку форуму, не приїхав на подію.

Як повідомляє кореспондент Gazeta.ua, президентське вітання учасникам форуму переказав Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

На початку форуму слово надали митрополиту Філарету.

"20 років тому прийшов час, коли Бог благословив бути Україну незалежною. Державність, яку ми отримали завдяки Богові, ми маємо зберегти. Бо супротивники є ззовні і всередині України. Наступ іде насамперед через мову. Хочуть, щоб ми, українці, говорили не своєю мовою. Але нехай знають: нічого з того не вийде. Україна є і буде!" - заявив Філарет.

Також він відзначив, що напад на українську державність відбувається і через церкву.

"Хочуть, щоб чужа церква була панівною в Україні. Але з цього теж нічого не вийде. Ми маємо жити по правді, тоді будемо з Богом і переможемо. Правда виявляється у судах, але поки що ми не маємо справедливих судів. Суд повинен карати злочинців і не карати невинних. Разом переможемо і буде правда в Україні", - сказав Філарет.

Слід зазначити, що перед будівлею Національної опери, де відбувається п'ятий Всесвітній форум українців, зібралось багато представників політичних партій, які роздають пресу з партійними програмами.

Зараз ви читаєте новину «Філарет: Наступ проти України йде через мову і церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

96

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути