середа, 22 червня 2011 15:39

Філарет і Святослав молилися за жертв війни разом з Яценюком
13

Фото: ФОТО: Ростислав Мисюкевич

22 червня на столичній Михайлівській площі відбулася Всеукраїнська молитва пам'яті за загиблими в 2-й світовій війні. Молитву очолили предстоятелі й глави Церков України та релігійні лідери країни.

На акцію прийшло кілька тисяч людей. Багато з них тримали державні прапори з чорною траурною стрічкою. Прапори організатори принесли від стін Михайлівського собору. Їх роздали людям, показуючи де стояти. Партійні прапори відсутні. З динаміків лунає "Реквієм".

На сходах сцени, зведеної перед Михайлівським собором, запалили свічки. О 8.00 до собору підходить ініціатор акції лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк. За руку вітається з Патріархом Києвскім і всієї України-Руси Філаретом, єпископом Римо-Католицької церкви Маркіяном та главою Української Греко-Католицької церкви Святославом.

Релігійні лідери підіймаються на сцену. Відкриває молитву Патріарх Філарет.

"Ця війна з точки зору божественного промислу не була випадковою. Це - наслідок безбожної навали, яка нищила храми і духовність. Господь допустив цю війну, аби навернути людей до віри. Помолімося за спочилих. Вони загинули, і тим проявили свою любов до ближнього", - сказав він.

"Це день великої скорботи і пам'яти. Голос крові сотен тисяч невинно вбитих кличе нас не дати себе роз'єднати, аби знову звести у сутичці. Ми не можемо допустити повторення тих подій", - зазначив голова УГКЦ Святослав.

"Якщо при владі люди, які впевнені в своїй абсолютній правоті - це обов'язково приводить до війни. Треба пам'ятати притчу про будинок, зведений на піску. Ми всі повинні об'єднатися", - говорить Предстоятель УАПЦ Митрополит Мефодій.

Арсеній Яценюк стояв перед сценою, схиливши голову, та хрестився. На сцені виголошували промови і закликали помолитися за загиблих релігійні лідери різних конфесій - юдейських, вірменських, євангелістських. Потім оголосили хвилину мовчання.

"Я слізно просив релігійних лідерів об'єднатися заради цієї молитви і вони проявили мудрість, - каже Яценюк журналістам. - Це знак до об'єднання всього українського народу. Як на мене - це головна подія року після 20-ї річниці незалежності України".

"9 травня треба було провести таку акцію - тоді б провокацій не було", - звертається до Яценюка бородатий чоловік у синій сорочці та бейсболці. Той тільки знизує плечима.

Після цього лідер "Фронту змін" попрямував до припаркованого неподалік "Рендж-Ровера", та від'їхав у супроводі двох джипів охорони.

Зараз ви читаєте новину «Філарет і Святослав молилися за жертв війни разом з Яценюком ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути