середа, 21 грудня 2011 09:22

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євросуд з прав людини поставив 6 запитань Азарову про Тимошенко

Євросуд з прав людини поставив 6 запитань Азарову про Тимошенко

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) відправив в Україну офіційний запит, яким попросив відповідні органи України відповісти на 6 питань суддівської колегії у справі екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Як повідомляє "Дело", зокрема, Європейський суд цікавить, чи отримувала лідер української опозиції адекватну медичну допомогу після арешту.

У запиті Європейського суду українську сторону просять також пояснити, чи відповідали стандартам Міжнародної конвенції з прав людини умови утримання Тимошенко в СІЗО № 13, зокрема, фізичні, санітарні норми і норми охорони здоров'я.

Далі в зверненні сказано, що Страсбурзький суд більш конкретно цікавить, чи були медичні послуги доступні Тимошенко в тому вигляді, як то наказує Конвенція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скаргу Тимошенко розглянуть у Євросуді з прав людини позачергово

Також суддівську колегію цікавить відповідність міжнародним стандартам обставини арешту екс-прем'єра, а також обґрунтованість підстав для її утримання під вартою під час досудового слідства.

Суд у Страсбурзі також просить пояснити, які були підстави для утримання Тимошенко під вартою, чому було обрано саме такий запобіжний захід і чи розглядалися українським судом інші варіанти, які б гарантували появу екс-прем'єра на судових засіданнях.

Як повідомлялося, у Європейському суді з прав людини офіційно заявили про те, що скарга Юлії Тимошенко була прийнята до розгляду. Суд надав справі екс-прем'єра статус пріоритетної і зобов'язав Кабмін України дати свої коментарі до 22 березня 2012 року.

Виходячи з надзвичайної завантаженості ЄСПЛ, в звичайних умовах цей процес міг розтягтися на кілька років. Тепер же, як очікується, остаточне рішення про прийняття справи до розгляду буде прийнято за 3-4 місяці.

Як повідомлялося, в документах, переданих до Страсбурга захисниками Тимошенко, сказано, лідер "Батьківщини" наполягає на політичних мотивах її арешту.

Зараз ви читаєте новину «Євросуд з прав людини поставив 6 запитань Азарову про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути