середа, 29 лютого 2012 15:18

Спецтема: Луценко за ґратами

"Євросуд ухвалить рішення на користь Луценка. Далі будуть санкції" - екс-суддя

"Євросуд ухвалить рішення на користь Луценка. Далі будуть санкції" - екс-суддя

Європейський суд із прав людини, швидше за все, ухвалить рішення, яким зобов'яже Україну звільнити колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Таку думку висловив Радіо Свобода суддя Страсбурзького суду у 1997-2008 роках Володимир Буткевич.

"Суд у Страсбурзі не дозволить жодній державі, щоб вона не дотримувалася хоча б мінімальних стандартів. У цій справі, як і в справі Юлії Тимошенко, я чую, коли кажуть, мовляв, у нас таке законодавство, і вони всі нібито співчувають, але наголошують, що мають дотримуватися закону. Після того, як ми ратифікували Європейську конвенцію (з прав людини – ред.) й вона стала частиною нашого законодавства, після того як ми ухвалили закон про виконання рішень Європейського суду – ці відмовки не є аргументами", – зазначив Буткевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення Євросуду може звільнити Луценка – правозахисник

У відповідь на запитання щодо можливої реакції європейських інституцій на визнання Страсбурзьким судом справ Луценка та Юлії Тимошенко політично вмотивованими, він зазначив, що "Парламентська асамблея Ради Європи чекає на рішення суду".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейський суд займеться Луценком 17 квітня

"Вони не хочуть випереджати суд, не хочуть ухвалювати якісь рішення, які могли б вплинути на суд. Я не сумніваюся, що у справах Тимошенко й Луценка будуть знайдені порушення. Далі будуть санкції. І якщо у нас думають, що санкції – це так, просто зобов'яжуть національний суд переглянути рішення у справах і все, то це не так, тому що санкції будуть серйозніші, зокрема вони застосовуватимуться і до тих, хто брав участь у цих справах", – наголосив Буткевич.

Зараз ви читаєте новину «"Євросуд ухвалить рішення на користь Луценка. Далі будуть санкції" - екс-суддя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути