неділя, 25 грудня 2011 15:47

Спецтема: Луценко за ґратами

Європейський суд прийме рішення на користь Луценка - Гримчак

Європейський суд прийме рішення на користь Луценка - Гримчак

Справа про незаконне утримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка перебуває на розгляді у Європейському суді з прав людини. Розгляд справи триває, але можна не сумніватися, що рішення буде на користь ув'язненого.

Про це заявив народний депутат з фракції НУ-НС Юрій Гримчак.

Він нагадав, що Луценко було затримано "26 грудня і добу він перебував в Аскольдовому провулку, де розміщується незаконне СІЗО СБУ. 27 грудня його перевели в СІЗО на Лук'янівці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луценка виявили гастрит

"На сьогодні Європейський суд з прав людини розглядає справу про незаконність утримання Луценка під вартою. Ми маємо надію, що це буде набагато швидше, ніж справа розглядається нашими судами, але розгляд триває. І ми чекаємо на рішення. Якщо порівнювати цю справу з аналогічними, то ми немає жодного сумніву, що Європейський суд винесе рішення на користь Луценка", - впевнений Гримчак.

Нардеп наголосив, що сьогодні в Україні не функціонує судова система влади, але представники опозиції не покинуть боротьбу за звільнення тих, хто "за міжнародними стандартами підпадає під визначення "політичний в'язень".

Нагадаємо, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка було затримано 26 грудня 2010 року, наступного дня його було доставлено до Лук'янівського СІЗО, де він перебуває і дотепер.

Зараз ви читаєте новину «Європейський суд прийме рішення на користь Луценка - Гримчак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути