Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2012 10:35

Європейські лідери у новорічних зверненнях попередили про "економічні труднощі"

Європейські лідери у новорічних зверненнях попередили про "економічні труднощі"

Новорічні звернення європейських лідерів до народу показали, що багато країн чекають складної ситуації в регіоні в 2012 році, пише газета The Wall Street Journal.

Так, прем'єр-міністр Греції Лукас Пападемос заявив, що наступні три місяці стануть "критично важливими" для майбутнього країни.

Глава бельгійського уряду Еліо Ді Рупо зазначив, що фінансова криза "зруйнувала цілі сектори економіки". Він також підкреслив, що 2012 рік стане вирішальним для єврозони. "Нам необхідно трансформувати всі труднощі в нові можливості", - заявив він.

Міністр фінансів Іспанії Луїс де Гіндос заявив, що бюджетний дефіцит країни в цьому році може бути вищим, ніж очікувалося. Уряд Іспанії раніше оголосив про намір скоротити витрати в 2012 році на 8,9 млрд євро і залучити близько 6 млрд євро за рахунок збільшення податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До "смерті" євро залишився тиждень - колишній глава МВФ

Голова італійського уряду Маріо Монті зазначив, що очікує зниження ВВП країни цього року на 0,5%. За його словами, "нездатність уряду реалізувати заходи бюджетної економії поставила б Італію на межу руйнівної рецесії".

Президент Франції Ніколя Саркозі не має наміру проводити новий раунд скорочення бюджетних витрат, оскільки в травні в країні пройдуть президентські вибори. Він пообіцяв вжити "важливі рішення", щоб підтримати французьку економіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Криза може вийти за межі єврозони і захлеснути весь світ - ЄЦБ

"Ця безпрецедентня криза, можливо, найсерйозніша з часів Другої світової війни, не завершена, - заявив Саркозі в новорічному зверненні до французів. - Нині нашим пріоритетом мають стати заходи для стимулювання зростання та конкурентоспроможності, що дозволить нам створювати робочі місця і збільшувати купівельну спроможність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії не захотіли допомагати Європі долати кризу

Німецька економіка як і раніше є дуже сильною. Рівень зайнятості в країні є рекордним, а її економіка, за оцінками експертів, збільшиться цього року на 1%. Проте, Меркель у своєму новорічному зверненні до народу попередила про можливість настання несприятливого періоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпад єврозони буде неконтрольованим і непрогнозованим - експерт

"У Німеччині все в порядку, незважаючи на те, що наступний рік без сумнівів буде більш важким, ніж цей", - зазначила вона.

Зараз ви читаєте новину «Європейські лідери у новорічних зверненнях попередили про "економічні труднощі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути