Ексклюзиви
вівторок, 20 грудня 2011 09:25

Криза може вийти за межі єврозони і захлеснути весь світ - ЄЦБ

Криза може вийти за межі єврозони і захлеснути весь світ - ЄЦБ

Поширення боргової кризи в єврозоні може продовжитися, захоплюючи все нові країни і створюючи серйозні ризики для фінансової стабільності як для єдиної Європи, так і для світу в цілому.

Про це попередив Європейський центральний банк (ЄЦБ) в черговому огляді фінансової стабільності, пише агентство Bloomberg.

Загальний настрій документа говорить про те, що ЄЦБ вкрай стурбований нездатністю європейських лідерів вирішити боргові та бюджетні проблеми.

Показники волатильності на ринках держборгу досягли рівня, зафіксованого після краху американського інвестбанку Lehman Brothers восени 2008 року, і перевищили позначку травня 2010 року - піку боргової кризи в Греції, зазначив ЄЦБ.

Разом з тим експерти Європейського Центробанку не стали прямо називати країни, ризики для яких максимальні зараз. Вказали лише, що до групи ризику входять держави з ослабленою бюджетною та фінансової системами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долю держбюджету Рада вирішуватиме у п'ятницю - Литвин

В цілому, на думку ЄЦБ, ризики для фінансової стабільності єврозони істотно посилилися в другій половині 2011 року, йдеться в огляді Центробанку.

Разом з тим глава ЄЦБ Маріо Драгі, який виступив перед депутатами Європарламенту 19 грудня, заявив, що макроекономічний прогноз щодо ситуації в єврозоні як і раніше схильний до "високого ступеня невизначеності", в той час як фінансові труднощі регіону значною мірою ускладнюють зростання економіки.

Зараз ви читаєте новину «Криза може вийти за межі єврозони і захлеснути весь світ - ЄЦБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути