вівторок, 01 лютого 2011 13:40

Європейські дипломати вважають "дурістю" заборону Тимошенко з'їздити в Брюссель

Європейські дипломати вважають "дурістю" заборону Тимошенко з'їздити в Брюссель

Європейські дипломати вважають "величезною дурістю" відмову Генпрокуратури дозволити Юлії Тимошенко поїздку у Брюссель.

На минулому тижні європейські дипломати у бесідах зізнавалися, що вважають "ключовим і знаковим" рішення слідчого з цього питання, пише газета "Коммерсант-Украина".

"Якщо прокуратура скаже, що Тимошенко хоче втекти, ніхто цьому не повірить. Таке рішення стане визначальним в нашій оцінці того, що відбувається в Україні", - заявив представник однієї з країн ЄС.

В той же час, як пише газета, прибічники Тимошенко мають намір добитися, щоб реакція Заходу на таке рішення Генпрокуратури "була як можна жорсткішою".

Радник Тимошенко із зовнішньополітичних питань Григорій Немиря заявив: "Я вилітаю у Брюссель, де зустрінуся з представниками Єврокомісії і інших відомств ЄС. Не сумніваюся, що дуже скоро ми побачимо їх реакцію на безпрецедентні авторитарні дії української влади".

Він відмовився уточнювати, які заходи дії відносно України запропонує Брюсселю, проте провів паралель між подіями в Україні і Білорусі.

Як відомо, Рада міністрів закордонних справ ЄС схвалила санкції відносно Мінська, зокрема заборонив в'їзд до Євросоюзу 158 білоруським чиновникам.

В той же час, джерела газети в дипломатичних кругах прогнозують, що ЄС не стане офіційно заявляти про санкції відносно України.

"Рішення по Україні ще не прийняте, але можливість введення санкцій доки не обговорюється - здається, точка неповернення ще не пройдена", - сказав один із співрозмовників у Брюсселі.

Нагадаємо, 25 січня прокуратура відмовила Тимошенко у її клопотанні відвідати Брюссель, пояснивши це тим, що документи, які підтверджують факт запрошення, подані англійською мовою.

Зараз ви читаєте новину «Європейські дипломати вважають "дурістю" заборону Тимошенко з'їздити в Брюссель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути