пʼятниця, 08 лютого 2013 19:13

Європейці втомилися від невизначеності України в питанні інтеграції в ЄС - Карасьов

Європейці втомилися від невизначеності України в питанні інтеграції в ЄС - Карасьов
За словами експерта, найбільш оптимальний час для підписання угоди про асоціацію - це 2013 рік. Фото: ukr.obozrevatel.com

Європейці втомилися від зависання та невизначеності України у відносинах з Європейським союзом. Вони чекають конкретики від української влади.

Про це розповів під час прес-конференції директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Головний "меседж" для української влади Штефана Фюле та литовського президента Далі Грибаускайте на зустрічі з Віктором Януковичем - це досить риторики, потрібна конкретика. Дійсно, є певна втома від невизначеності у відносинах між Європейським Союзом і Україною. У певному зависанні України на європейському векторі й у цілому по зовнішньополітичній стратегії", - розповів Карасьов.

За словами експерта, найбільш оптимальний час для підписання угоди про асоціацію - це 2013 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На рішення інтеграції України в ЄС вплинуть особисті інтереси Януковича - Фесенко

"Європа розуміє, що у 2014 році вибори і це рік втрати. А 2013 рік дає унікальне вікно можливості для того, щоб завершити цю інтеграційну епопею з Україною. Інтеграція з Євросоюзом - це не питання ціни, це питання цінностей. Звідси й акцент на тому, що потрібно проводити політико-правові реформи, реформи виборчого правосуддя, конституційного процесу", - зазначив політолог.

Він додав, що українська влада досі не зробила вибір чи варто Україні приєднуватися до Європейського Союзу.

"Українська влада поки не визначила пріоритетів для себе - це ризик необрання на президентських виборах у 2015 році. Врахуйте, що ціна політичної поразки в Україні досить висока. Крім того, в українську політику повернулося почуття політичної помсти. З іншого боку, є розуміння, що Україна повинна робити вибір, тому що країна не може весь час висіти без відсутності будь-якої опори. Мені здається, що до травня українське керівництво має вирішити, що для них важливіше - ризик політичного програшу для себе або політичного програшу для України", - наголосив Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Європейці втомилися від невизначеності України в питанні інтеграції в ЄС - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути