Ексклюзиви
четвер, 24 травня 2012 14:31

Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка

Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка
Євпропарламент закликав владу України розрізняти політичну й кримінальну відповідальність. Фото: nnm.ru

Європарламент закликав Україну негайно звільнити засуджених за політичними мотивами.

Про це йдеться в ухваленій у четвер резолюції, текст якої має "Українська правда".

"Європарламент ще раз висловлює своє занепокоєння щодо судових процесів проти колишніх та чинних високопосадовців уряду, які не проводились у відповідності з європейськими стандартами справедливості, неупередженості, прозорості та незалежності", - сказано в резолюції

"Європарламент закликає до беззастережного негайного звільнення всіх в'язнів, засуджених за політичними мотивами, в тому числі лідерів опозиції", - наголошується в документі.

Крім того, Європарламент "закликає українську владу вирішити ситуацію з в'язнями, ув'язненими за політичними мотивами, до початку виборчої кампанії".

У резолюції європарламентарі також висловили жаль щодо засудження екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Також у резолюції закликають українську владу "розрізняти політичну й кримінальну відповідальність та внести відповідні зміни до існуючого кримінального кодексу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович жаліється на безсоння через хамство і злість людей

"Демократична боротьба за політичні рішення повинна відбуватись в парламенті та за участі виборців на вільних виборах, вона не повинна знищуватись особистими або політично-вмотивованими діями з кримінального переслідування та маніпулювання вироками кримінальних судів", наголошується в резолюції.

Крім того Європарламент закликав владу "гарантувати об'єктивність та прозорість процесу касації у справі Тимошенко, який повинен відповідати правовим стандартам справедливості та загальноприйнятим у Європі практикам, а також вимагає припинити застосування вибіркового правосуддя, спрямованого проти політиків та інших опонентів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний, хто може вплинути на Януковича - його син Олександр - нардеп

У резолюції зазначається, що відстрочка розгляду касаційної скарги Тимошенко є прикрою, а Європарламент "застерігає проти затягування належних судових процедур".

Крім того, "Європарламент закликає українську владу забезпечити повну повагу до прав всіх ув'язнених, засуджених за політичними мотивами, в тому числі Тимошенко, Луценка та Іващенка, на адекватну медичну допомогу у належній установі, права мати доступ до своїх адвокатів без обмежень, права на відвідування родичами та іншими особами, на кшталт посла ЄС".

Зараз ви читаєте новину «Європарламент закликав негайно звільнити Тимошенко і Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути