понеділок, 19 листопада 2012 20:22

Європа затягує з висновками щодо виборів в Україні, бо не може виробити спільну позицію - експерт

Європа затягує з висновками щодо виборів в Україні, бо не може виробити спільну позицію - експерт
Олексій Коломієць: Угода про асоціацію втрачає свою актуальність. Фото: osp-ua.info

Європа затягує з оприлюдненням остаточних висновків щодо парламентських виборів в Україні, бо не може виробити спільну позицію щодо цього.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт, президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

Він переконаний, що проведення парламентських виборів в Україні значно вплинули на взаємини з Європейським Союзом.

"Вони (інституції Євросоюзу) поки не опублікували навіть проміжних звітів щодо парламентських виборів в Україні. Крім того, на сьогоднішньому засідання Ради із зовнішніх відносин у порядку денному це питання навіть не буде головним",- наголосив він.

Коломієць додав: "Я думаю, що вони чудово розуміють все, що трапилося (щодо порушень та фальсифікацій під час виборів в Україні — ред.). Але ж треба виробити спільну позицію щодо цього, а це не легко. Можливо, вони просто не хочуть брати на себе непотрібну політичну відповідальність, аби сьогодні на засіданні Ради виробити остаточний текст висновків по виборам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Головне не те, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а те, чи підпишуть на ньому Угоду" - Огризко

Експерт зауважив, що рано чи пізно захід таки має сказати своє слово щодо парламентських виборів в Україні і тому затягування оприлюднення висновків може мати негативні наслідки.

"Вони самі себе таким чином підвішують. Адже це затягування можна буде трактувати як завгодно. Одні будуть трактувати це як: "От бачте, вони не кажуть, що вибори були такі погані". Водночас, інші будуть казати абсолютно навпаки", - пояснив Коломієць.

Водночас, коментуючи перспективи України щодо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, експерт наголосив, що її актуальність вже втрачається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коморовський стурбований ситуацією, яка склалася після парламентських виборів в Україні

"Тут уже над цим договором, який ніхто не бачив окрім двадцяти людей в країні, постає величезний знак питання щодо того, чи потрібен він взагалі. Точніше, чи є ця Угода вже невідвідповідною тим координатам, які зараз виникнули, у першу чергу, в Євросоюзі, - пояснив він. - Її треба було вводити в дію максимум у 2011 році. А зараз, думаю, це вже запізно. Все залежить від того, якими ще будуть рішення на грудневому саміті ЄС, і тоді може цю Угоду можна вже буде і спалити".

Зараз ви читаєте новину «Європа затягує з висновками щодо виборів в Україні, бо не може виробити спільну позицію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути