субота, 27 жовтня 2012 15:06

Посол Литви: Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати якнайшвидше

Посол Литви: Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати якнайшвидше
Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтекунас. Фото: telegraf.com.ua

Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтекунас вважає, що Україна продовжить інтеграцію до Європейського Союзу після виборів. Про це він розповів у інтерв'ю кореспонденту Gazeta.ua перед прес-показом у Києві першої частини литовського фільму "Україна в контексті Європи: від минулого до майбутнього".

"Є труднощі, є невирішені питання, є питання щодо опозиції, є питання щодо чесних і вільних виборів, але Литва вважає, що шлях України в Європейський Союз повинен продовжуватися. Не можна допустити будь-якої ізоляції України", - сказав Вайтекунас.

На його думку, за останні роки Україна наблизилась до Євросоюзу і діалог зі Заходом необхідно продовжувати.

"Підготовлений і парафований договір про асоціацію. Він не підписаний, але позиція Литви полягає в тому, що цей договір потрібно підписати швидше і ввести в дію окремі його положення", - зазначив посол.

Вайтекунас також зазначив, що Литва, яка стала членом Європейського Союзу в 2004 році, готова поділитися з Україною своїм досвідом євроінтеграції.

"Ми ще не забули те, що ми робили добре, і те, що ми, можливо, робили невдало. Ми не тільки готові ділитися цим досвідом, але і ділимося їм, зокрема діє постійна комісія з питань інтеграції в ЄС", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Посол Литви: Угоду про асоціацію з ЄС треба підписати якнайшвидше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути