понеділок, 19 листопада 2012 15:59

"Головне не те, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а те, чи підпишуть на ньому Угоду" - Огризко

"Головне не те, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а те, чи підпишуть на ньому Угоду" - Огризко
Володимир Огризко. Фото: glavcom.ua

Україна має домагатися того, аби Угоду про асоціацію з Євросоюзом таки було підписано.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко.

Він переконаний, що те, коли саме відбудеться саміт Україна-ЄС, не так суттєво, бо головне, аби він мав позитивні результати для України.

"Для мене не є принципово важливим, чи він відбудеться у грудні, чи у січні. Мені важливо, щоби він відбувся, і щоб його результатом були дуже важливі для України речі, а саме підписання Угоди про асоціацію. А спекуляція на тему, коли саме він відбудеться, чи хто там буде стояти першим чи другим — немає принципового значення", - наголосив він.

Огризко додав: "Давайте дивитися в суть проблеми. А проблема у тому, чи ми підписуємо Угоду про асоціацію і переходимо в іншу якість, чи ми продовжуємо бути в полі невизначення. Це для мене важливо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Питання не в тому, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а в його доцільності" - ескперт

Водночас, відповідаючи на запитання, наскільки імовірно, що все ж Угоду про асоціацію буде підписано, він наголосив: "Це гадання на кавовій гущі. Нам потрібно домагатися того, щоби все відбулося на користь України. Це для мене найважливіше. Чи це відбудеться, залежатиме від багатьох факторів".

"На превеликий жаль, фактор виборів до певної міри був зіпсований і втрачений. Але я сподіваюся, що європейські політики позначать значно більшу важливість України для Європи, ніж окремі, хоча і доволі виразні, недоліки, які мали місце. Тому хочеться сподіватися, що стратегія візьме гору над тактикою", - підкреслив екс-міністр.

Він також наголосив, що вибори, особливо ситуація на п'яти проблемних округах, значно вплинула на взаємини України з Євросоюзом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таран: Оголосять дату перевиборів у 5 округах — буде саміт Україна-ЄС

"Звичайно, мають бути встановлені справедливі результати на кожному з округів. Просто ситуація на цих 5-ти округах є очевидним знущанням над логікою та правдою. Тому, безумовно, і ці п'ять округів багато чого важать. Але знову таки, я би за деревами бачив би ліс, а не навпаки", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «"Головне не те, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а те, чи підпишуть на ньому Угоду" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути