понеділок, 19 листопада 2012 14:55

"Питання не в тому, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а в його доцільності" - ескперт

"Питання не в тому, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а в його доцільності" - ескперт
Олексій Коломієць переконаний, що саміт буде безрезультативним. Фото: www.radiosvoboda.org

Навіть якщо саміт Україна-ЄС відбудеться, він буде абсолютно безрезультатним.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт, президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

Він переконаний, що головне питання не час проведення саміту Україна -ЄС, а його доцільність.

"Тут питання не в тому, відбудеться саміт, чи ні. Головне — це політичні координати його проведення, та, власне, заради чого його скликати. Зрозуміло, що щодо координат, в принципі, ситуації доволі зрозуміла — вибори фальсифіковані, легітимність новообраної Верховної Ради під величезним знаком питання. І беручи до уваги те, що зараз нелегітимний і президент, і уряд, то саме питання легітимності української делегації під сумнівом", - наголосив він.

Коломієць додав: "Та і заради чого його проводити? Хто повинен відмовитися від своїх переконань, щоби провести доволі дивну зустріч невідомо з ким і невідомо для чого? Це фундаментальне питання. Навіть якщо припустити, що саміт буде скликано, я не може спрогнозувати що там можуть розглядати. Те, що він буде безрезультатний — це однозначно".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таран: Оголосять дату перевиборів у 5 округах — буде саміт Україна-ЄС

Єдине, що може вирішуватися на саміті, на думку експерта, — це знаходження компромісу щодо того, як не завести ситуацію у взаєминах України та Євросоюзу у ще більший глухий кут.

"Можливо, головне питання буде в тому, щоб ще далі не зробити взаємини ще більш незрозумілими. Навіть не гіршими, чи кращими, а просто незрозумілими. І тут питання політичної волі інституцій Європейського Союзу", - підкреслив він.

Водночас, Коломієць переконаний, що про Угоду про асоціацію мова взагалі жодним чином іти не може.

"Це виключено абсолютно, - запевнив він. - Навіть за "мега кращими" параметрами можна було б спрогнозувати лише те, що Угода може вступити в силу десь з 2015 року. Зараз вже однозначно зрозуміло, що вона не вступить в силу до обрання президента. Це суто технічні розрахунки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт Україна-ЄС відбудеться за будь-яких умов - Єлисеєв

Коломієць також підкреслив, що багато чого залежить і від ситуації в самому Європейському Союзі. "Ситуація в самому Євросоюзі буде неймовірне впливати. Доля угоди багато в чому залежить від того, як буде там розвиватися ситуація", - переконаний він.

Зараз ви читаєте новину «"Питання не в тому, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, а в його доцільності" - ескперт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути