пʼятниця, 20 квітня 2012 11:48

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європа тисне на український уряд через Тимошенко, але треба цей тиск посилити - німецький омбудсмен

Європа тисне на український уряд через Тимошенко, але треба цей тиск посилити - німецький омбудсмен
Маркус Ленінг попередив, що європейці можуть бойкотувати Євро-2012. Фото: www.respublika-kz.info

Через політично мотивовані судові процеси, які ведуться в Україні, країнам Євросоюзу потрібно посилити тиск на українську владу.

Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловив уповноважений з прав людини Німеччини Маркус Ленінг.

За його словами, "загальна картина цілком очевидна: все це політично мотивовані процеси, які мають на меті покарати членів колишнього уряду і усунути з поля політичних конкурентів перед парламентськими виборами у жовтні цього року".

"Для мене ці процеси не мають ніякої ваги, оскільки ряд попередніх вже засвідчили, що це нечесне судочинство і обвинувачені не мали жодної можливості належним чином себе захистити. Німецька сторона не визнає цих процесів", - додав Ленінг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "гріхи" в ЄЕСУ Тимошенко світить від 7 до 12 років

"Тому я закликаю уряд України негайно звільнити всіх цих людей", - додав німецький омбудсмен.

"Під час мого візиту в Україну я побачив, що в цій країні є багато активних представників громадянського суспільства, які намагаються впливати на владу. Я бачу також, що і ЄС чинить тиск на український уряд, перш за все тим, що угода про асоціацію все ще залишається не підписаною. Я бачу також, що український уряд поступово починає усвідомлювати, що ряд провідних європейських політиків можуть бойкотувати Чемпіонат Європи з футболу в Україні, оскільки вони вважають, що не можуть спокійно сидіти собі на стадіоні у Харкові, коли неподалік у в'язниці сидить Тимошенко. Думаю, на український уряд зараз дійсно з багатьох сторін тиснуть. Хотілося б цей тиск ще більше посилити", - заявив Ленінг.

Нагадаємо, вчора в Харкові почалося попереднє слухання у справі Тимошенко щодо діяльності корпорації ЄЕСУ. Після засідання ряд представників країн ЄС заявили про політичну мотивованості цієї справи.

Зараз ви читаєте новину «Європа тисне на український уряд через Тимошенко, але треба цей тиск посилити - німецький омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути