пʼятниця, 29 червня 2012 10:00

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Європа чекає Тимошенко на волі і обговорює санкції - Немиря

Європа чекає Тимошенко на волі і обговорює санкції - Немиря
Григорій Немиря був уповноваженим Юлії Тимошенко на саміті. Фото: tsn.ua

Учасники саміту Європейської народної партії (ЄНП), який проходив у Брюсселі (Бельгія), вкотре засвідчили свою підтримку незаконно ув'язненої екс-прем'єр-міністру України, голові партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко.

Про це заявив заступник голови партії Григорій Немиря, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко вважає призначену їй експертизу незаконною

"Як і минулого разу на столі в залі засідань був портрет Юлії Тимошенко. Тим самим було підтверджено, що за нею зберігається місце, і про неї не забувають", - сказав  Григорій Немиря, який був уповноважений Юлією Тимошенко представляти партію "Батьківщина" на саміті ЄНП.

Григорій Немиря додав, що під час його зустрічей з учасниками саміту, зокрема, з Президентом Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозо, зазначалося, що Юлію Тимошенко вважають європейським політиком.

"Всі просили передати їй слова підтримки", - зазначив він.

За його словами, до порядку денного саміту Європейської народної партії були включені не лише питання щодо підготовки до засідання Європейської Ради і саміту Єврозони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко: Тимошенко потрібна в залі суду для того, щоб висунути їй чергове звинувачення

"Було відведено час для обговорення ситуації в окремих країнах, таких як Хорватія, Румунія. Найбільш часу було відведено на обговорення ситуації в Україні. Я зробив доповідь, яку було обговорено", - повідомив заступник голови партії "Батьківщина".

"Ситуація в Україні обговорювалася з точки зору наближення часу парламентських виборів і відсутності позитивних змін щодо звільнення політичних в'язнів, зокрема, лідера опозиції Юлії Тимошенко. Всі виступаючи підкреслювали, що звільнення і безпосередня участь лідерів опозиції у виборах є одним з ключових критеріїв оцінки парламентських виборів. Крім того, відбулося обговорення інших елементів впливу на режим на додаток вже застосованих дипломатичних засобів у контексті застосування обмежувальних заходів і санкцій, починаючи з найбільш одіозних представників режиму", - уточнив Григорій Немиря.

Зараз ви читаєте новину «Європа чекає Тимошенко на волі і обговорює санкції - Немиря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути