середа, 03 жовтня 2007 08:55

Єврокомісія вимагає, щоб Україна розрахувалася з Газпромом

Єврокомісія вимагає, щоб Україна розрахувалася з Газпромом
Європейська Комісія закликає російський "Газпром" і українську владу якнайшвидше врегулювати проблему боргу української сторони, повідомляє Reuters.

"Комісія була проінформована "Газпромом" про проблему, пов`язану з платежами за газ, що поставляється до України, і можливості зниження постачань газу до України у разі, якщо не буде знайдено прийнятне рішення", - йдеться в заяві Єврокомісії.

"Комісія закликає до негайного вирішення цієї проблеми", - наголошується в заяві, повідомляє РІА "Новости".

"Газпром" направив сьогодні своїм європейським партнерам повідомлення про існуючі проблеми з постачанням газу до України. Заборгованість української сторони за постачання газу становить понад 1,3 млрд доларів, йдеться у повідомленні прес-служби газового холдингу.

"Газпром" неодноразово ставив перед українськими колегами питання про швидке погашення боргу за газ. Але ніяких реальних дій не відбувається. Враховуючи наближення осінньо-зимового максимуму споживання газу і систематичне невиконання українською стороною діючих контрактів, "Газпром" буде змушений, у разі неврегулювання боргу в жовтні, почати скорочення постачань природного газу для споживачів України", - відзначається у повідомленні.

На рубежі 2005-2006 років конфлікт навколо цін на газ для України привів до його короткочасного відключення і збою поставок до Європи, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія вимагає, щоб Україна розрахувалася з Газпромом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути