вівторок, 19 листопада 2013 15:22

Євроінтеграцію відклали на четвер, а в Раді обійми, квіти і мішура для Юлі
13

Фото: Фото: Сергій Старостенко

Сходами на другий поверх будівлі парламенту піднімається єврокомісар Штефан Фюле. Всміхається у камери операторам, які його зустрічають. Із керівником апарату Верховної Ради Валентином Зайчуком іде до кабінету спікера Володимира Рибака. За півгодини виходить. В кулуарах зустрічається з лідером УДАРу Віталієм Кличком. Тисне йому руку.

- Так і не поснідали, - каже Кличко. Сніданок єврокомісара із керівниками опозиційних фракцій був запланований на 8 ранку, однак потім перенесений.
- Може, пообідаємо, - всміхається Фюле. - Я ще не знаю, коли звідси поїду.

Лідер УДАРу заходить до сесійної зали. Йде до трибуни. Несе кілька аркушів паперу. Кладе їх перед собою. Опирається на трибуну.

- Янукович повинен чітко заявити: він за підписання Угоди про асоціацію чи проти, - підвищує голос. - Cкладається враження, що влада в будь-який спосіб намагається сплавити європейську інтеграцію, й списати на неї всі проблеми, породжені непрофесіоналізмом керівництва держави і уряду. Вже договорилися до того, що уряд, виявляється, не може скласти бюджет без вирішення питання євроінтеграції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Донецьку хочуть відлежатися в "теплій ванні Митного союзу"

- Ми наполягаємо, щоб президент прибув до парламенту і підписав всі законопроекти, необхідні для євроінтеграції, - підтримує колегу керівник "Батьківщини" Арсеній Яценюк.
Слідом виходить "регіоналка" Ганна Герман. В цей час з балкону ложі преси вниз летять листівки із зображенням екс-прем'єра Юлії Тимошенко за ґратами.
-  Юлі волю! - кричить кандидат в нардепи від Радикальної партії по 94 округу Андрій Лозовий, кидаючи папірці. Герман не реагує. Кілька депутатів від "Батьківщини" сміються. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко знімає його на мобілку. Одразу викладає відео на своїй сторінці у фейсбуці. Пише: "Мій бойовий побратим Андрій Лозовой вивернув на голови регіоналів листівки "Юлі - волю!" Герой".

Лозовий стає за спинами операторів, дивиться в залу. До нього підходять двоє парламентських охоронців. Просять вийти. Той відмовляються. Беруть його попід руки та виштовхують за двері.

Мікрофон вмикають "регіоналу" Артуру Мартовицькому.

- Сесійну залу використовують задля політичного піару та заважають працювати депутатам, - звертається той до Рибака. - Я прошу розглянути питання технічної безпеки нашої праці.
Після того депутати провалюють прийняття порядку денного. До нього включено чотири законопроекти про лікування ув'язнених за кордоном. Рибак оголошує перерву. Лідерів фракцій зве до себе на нараду. По поверненню спікер інформує, що євроінтеграційні законопроекти будуть розглянуті першими на засіданні в четвер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція голосуватиме за євроінтеграційні закони у будь-якій редакції - Яценюк

В кулуари виходить нардеп від "Батьківщини" Микола Катеринчук. Несе два букети червоних троянд. Ними його привітали в сесійній залі із днем народження. Віддає квіти помічнику.
- На базар, - сміється.
До журналістів йде лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Розказує, що його політична сила навіть в четвер не готова голосувати євроінтеграційні законопроекти.

- Представники опозиції під час зустрічі з закордонними партнерами просять не підписувати асоціацію із Україною, оскільки вона нібито не готова, - червоніє. - Фактом є також те, що зустрічаючись з МВФ вони просять не давати Україні кредит. Вони затягують процес євроінтеграції.

Зараз ви читаєте новину «Євроінтеграцію відклали на четвер, а в Раді обійми, квіти і мішура для Юлі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути