четвер, 14 червня 2012 14:53

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євродепутати нагадали, що рішення про проведення Євро в Україні було політичним

Євродепутати нагадали, що рішення про проведення Євро в Україні було політичним
Вернер Шульц припускає, що в Європі спростують нові обвинувачення Тимошенко. Фото: bellona.ru

Європарламентарі від фракції зелених Ребека Хармс і Вернер Шульц стверджують, що рішення про проведення Євро-2012 в Україні спочатку було політичним.

"Ми не змішуємо політику і спорт. Рішення провести Євро-2012 в Україні та Польщі з самого початку було політичним, метою якого було поліпшити демократію в Україні. Зараз, на жаль, багатьом політикам незручно згадувати про мету Євро-2012, вони кажуть, що не змішують спорт і політику. Це не так. Не треба забувати під час футбольних матчів, яка була мета проведення чемпіонату, і що окрім Євро-2012 існує політика", - сказала Хармс журналістам в четвер в Харкові біля лікарні, після відвідин екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На матчі у Харкові євродепутати розгорнули плакати проти репресій в Україні

Вона зазначила, що їхню акцію на стадіоні "Металіст" під час матчу Голландія-Німеччина, коли були розгорнуті плакати з написами "Чесна гра в футболі і політиці" і "Свободу всім політичним в'язням", більшість присутніх сприйняла дуже дружньо.

"Ми розгорнули плакати, щоб використати можливість висловити свою думку про ситуацію в Україні, про порушення прав людини і демократичних стандартів. Щоб кожний громадянин знав, що у нього є така можливість - висловити свою думку про події в країні", - заявила Хармс.

Євродепутати підкреслили, що мають намір домагатися зустрічі з іншими політв'язнями як в Україні, так і в інших країнах, зокрема в Єгипті. На їхню думку, звинувачення щодо Тимошенко у "газовій справі" є необґрунтованими.

"Я знайома зі справою Тимошенко, і як політик, який займається енергополітикою, можу підтвердити, що ті угоди, які були підписані в 2009 році, відповідають усім європейським стандартам. Це стандартні угоди, які Росія підписує зі всіма країнами, з якими працює. Це були найкращі умови, які були можливі в той час", - сказала Хармс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євродепутати, в яких вчора влучила блискавка, вже приїхали до Тимошенко

У свою чергу Шульц зазначив, що європейська сторона уважно вивчить інші звинувачення на адресу Тимошенко.

"Що стосується подальших звинувачень проти Тимошенко, з якими Ренат Кузьмін (перший заступник генпрокурора України — ред.) їздить зараз по Європі, то це буде розглядатися європейською стороною. І, швидше за все, ці звинувачення будуть спростовані", - зазначив він.

"Звинувачення, які зараз висуваються Тимошенко, абсурдні", - підкреслив Шульц.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутати нагадали, що рішення про проведення Євро в Україні було політичним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути