субота, 08 червня 2013 14:14

"Є шанс, що до кінця вересня Тимошенко звільнять" - Квасневський

"Є шанс, що до кінця вересня Тимошенко звільнять" - Квасневський
Квасневський: "Є три умови для асоціації з ЄС". Фото: sevbat.com.ua

Існує шанс на звільнення екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко до кінця вересня 2013 р., проте, представники Європейського парламенту зобов'язалися публічно це питання не аналізувати, адже це могло б заважати в переговорах. Про це заявив колишній Президент Польщі Олександр Квасневський в ефірі "Польського радіо".

За словами Квасневського, наступні переговори місії Європарламенту в Україні відбудуться 13-15 червня 2013 р.

"Деякі плани є, пропозиції були зроблені, тепер ми чекаємо відгук - і побачимо. Європейський союз визначив три умови, які необхідно виконати, щоб угода про асоціацію з Україною могла бути підписана в листопаді цього року на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Це - реформа правової системи, виборчого законодавства і справа Юлії Тимошенко. Здається, існує шанс, що до кінця вересня в цих трьох питаннях будуть досягнуті результати, які дозволять Євросоюзу стверджувати, що умови для підписання угоди про асоціацію існують", - сказав Квасневський.

Він зазначив, що план звільнення Тимошенко і меморандум, який Україна підписала з Митним союзом - це дві різні речі. Якщо Київ дійсно говорить про статус спостерігача в Євразійському союзі - колишній польський Президент не бачить жодних приводів заважати цьому.

"Цілком природно, що Україна, навіть якщо буде перебувати в асоціації з Європейським союзом, повинна створювати найкращі відносини з Росією, тому що це питання економічної залежності - газ, нафта, ринок для українських товарів. Ми отримали обіцянку української влади, що всі справи, які обговорюються з Митним союзом, будуть прозоро представлені також відповідним установам Європейського союзу", - заявив політик.

Кваснєвський зазначив, що не можна на рівних умовах і на 100% бути і в одній, і в другій організації, тому що це взаємовиключні організації. Однак, встановлення асоціації з ЄС і хороша співпраця з Росією - це не тільки мислимо, але і бажано.

Зараз ви читаєте новину «"Є шанс, що до кінця вересня Тимошенко звільнять" - Квасневський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

99

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути