вівторок, 04 червня 2013 15:04

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Або це брак координації, або хтось свідомо ігнорує бажання Тимошенко" - експерт про рішення "Батьківщини"

"Або це брак координації, або хтось свідомо ігнорує бажання Тимошенко" - експерт про рішення "Батьківщини"
Тарас Березовець. Фото: www.radiosvoboda.org

Між опозицією та Юлією Тимошенко є брак координації, тому до її побажань не завжди прислуховуються .

Таку думку Gazeta.ua висловив політолог Тарас Березовець, коментуючи інформацію про те, що фракція "Батьківщина" ухвалила рішення домагатися того, аби Угода про асоціацію з ЄС не була підписана до звільнення екс-прем'єра.

Експерт нагадав, що сама Тимошенко неодноразово наполягала на зворотньому: асоціація з Євросоюзом важливіше за її звільнення.

"Відповідь на це дала сама Юлія Тимошенко, коли минулого тижня з-за грат написала великого листа, де чітко сказала: євроінтеграція є єдиною головною метою, а всі інші цілі — другорядні. Вона навіть для того, щоби підписати асоціацію з Європою, закликала владу і опозицію до припинення акції "Вставай, Україно" та так званих антифашистських акцій. Тому, як на мене, цієї дилемі насправді не існує", - переконаний Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, як "по-ідіотськи" виглядає шантажування Януковичем Європи

Він також підкреслив, що на підписанні Угоди про асоціацію Тимошенко наполягала і на останній зустрічі з Квасневським і Коксом.

"Тимошенко права в тому, що вона розуміє, що якщо буде асоціація з ЄС, її все рівно звільнять, оскільки це накладає певні міжнародні зобов'язання на Україну і тримати політичних в'язнів ніхто не зможе. Тому треба просто підписувати Угоду про асоціацію, а далі звільнення Тимошенко вже буде справою часу", - підкреслив він.

Водночас, така неузгодженість між заявами Тимошенко та фракції "Батьківщина", на думку експерта, є наслідком неналежної координації між нардепами та лідером.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не готова підтримати Кличка, у якого зараз найбільший рейтинг — експерт

"Очевидно, що є брак координації всередині опозиційних сил, чи хтось свідомо ігнорує її бажання. Така ситуація не є дивною. Так на її заклик припинити акцію "Вставай, Україно", опозиціонери відповіли, що Тимошенко насправді мала на увазі зовсім інше. А Кличко взагалі сказав, що не впевнений, що це писала сама Тимошенко. Та якби це була фальшивка, то Тимошенко вже дала б про це сигнал. Тому зрозуміло, що вона вперше з-за грат написала дуже серйозного листа і показала, що вона насправді є національним лідером і лідером опозиції", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лист Тимошенко може бути фальшивкою - експерт

Березовець додав: "Тимошенко має абсолютне моральне право вказувати іншим людям на те, як треба діяти в тій, чи іншій ситуації. Оскільки вона є політичним в'язнем, то у неї, як і в Луценка, є морального право вказувати на помилки опозиції більше, ніж у самої опозиції, яка цього "щастя" не спробувала".

Зараз ви читаєте новину «"Або це брак координації, або хтось свідомо ігнорує бажання Тимошенко" - експерт про рішення "Батьківщини"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути