вівторок, 28 травня 2013 12:02

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Євродепутати закликали Україну припинити вибіркове правосуддя і звільнити Тимошенко

Євродепутати закликали Україну припинити вибіркове правосуддя і звільнити Тимошенко
У ЄП підтримують зближення України та ЄС шляхом підписання Угоди про асоціацію, проте наполягають на звільненні Тимошенко. Фото: yes-ukraine.org

Депутати Європейського парламенту Ребекка Хармс (група "зелених", Німеччина) та Чарльз Теннок (група Європейських консерваторів та реформістів, Велика Британія) вважають, що звільнення Юлії Тимошенко має стати черговим кроком з боку влади України до припинення вибіркового правосуддя стосовно політичних опонентів.

Про це повідомляє прес-служба Тимошенко.

"Щодо вибіркового правосуддя, я думаю, після рішення суду в Страсбургу, неможливо іти на компроміси в цьому питанні, принаймні у справі Тимошенко", - сказала Ребекка Хармс на засіданні Комітету Європарламенту з питань закордонних справ у Брюсселі (Бельгія) за участі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокс і Квасневський 16-й раз навідалися до Тимошенко

Євродепутат наголосила, що Європейський суд з прав людини визнав порушенням закону арешт та ув'язнення Тимошенко під час судового розгляду так званої "газової" справи.

У свою чергу Чарльз Теннок підкреслив, що група Європейських консерваторів та реформістів у Європейському парламенті підтримує зближення України та Європейського Союзу шляхом підписання Угоди про асоціацію, проте наполягає на звільненні Тимошенко.

"Наша партія та група дуже підтримують наближення України до Європейського Союзу. Водночас ми продовжимо виступати проти вибіркового правосуддя, наполягаючи на звільненні Тимошенко", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутати закликали Україну припинити вибіркове правосуддя і звільнити Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути