четвер, 06 вересня 2012 11:05

Якщо "регіонали" проголосують проект закону про мирні зібрання — втратять багато голосів — Чемерис

Якщо "регіонали" проголосують проект закону про мирні зібрання — втратять багато голосів — Чемерис
Володимир Чемерис сподівається що обмеження у мирних протестах не буде. Фото: collaboration.org.ua

Громадські активісти сподіваються на здоровий глузд нардепів та президента у питанні введення закону про мирні зібрання, яким легалізується 15-добовий арешт за порушення у проведенні мітингів.

Про це Gazeta.ua сказав учасник студентської "революції на граніті" та громадський активіст Володимир Чемерис, коментуючи інформацію про те, що народні обранці, попри акції протесту у багатьох регіонах країни, вирішили сьогодні винести цей проект закону на голосування у сесійній залі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові іграшки провели "Останній мирний протест"

"Зараз ведуться переговори, і можливий варіант, що буде розглянутий тільки законопроект Мірошниченка, а №2450 не буде розглядатися. Частина Партії регіонів наполягає на його розгляді, а частина не наполягає", - розповів активіст.

Також він повідомив, що наразі йде до Верховної Ради, щоб дізнатися, чи будуть сьогодні депутати голосувати скандальний проект закону про мирні зібрання.

"У нас все так відбувається — несподіванка за несподіванкою. В понеділок було його несподівано поставлено в порядок денний, вчора несподівано для нас його не було на порядку денному в комітеті до забезпеченню правоохоронної діяльності. В комітеті вдалося заблокувати законопроект Мірошниченка, але сьогодні він з'явився у порядку денному. Тобто, є якісь сили, які хочуть попри все цей законопроект прийняти у будь-якому вигляді і нагально. Це наводить на дуже погані думки про те, для чого власне цей законопроект приймається", - розповів Чемерис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кожного, хто буде протестувати, посадять"

Відповідаючи на питання про те, що громадські активісти планують робити, якщо згадуваний законопроект все ж приймуть, Чемерис зазначив: "Закон не вступає в силу, поки його не підпише президент. Думаю, вчорашні і сьогоднішні акції, які вчора проходили в 13 регіонах, а сьогодні ще в трьох, показали, що цей законопроект резонансний. Тому, якщо він буде проголосований Партією регіонів і президент його підпише, то вони ризикують втратити дуже багато голосів. Вони відбирають у людей можливість захистити свої права, бо за допомогою мирних зібрань люди можуть це зробити. Ми сподіваємось на розуміння того, що голосування може вдарити на виборах по Партії регіонів".

Нагадаємо, вчора ввечері біля стін Верховної Ради люди зібрались на акцію "Останній мирний протест" про прийняття законопроекту № 2450.

Зараз ви читаєте новину «Якщо "регіонали" проголосують проект закону про мирні зібрання — втратять багато голосів — Чемерис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути