четвер, 28 грудня 2017 14:06

Якщо відійдемо від інтересів США, вони зроблять нам "ґуд бай"

Якщо відійдемо від інтересів США, вони зроблять нам "ґуд бай"
Україна не змогла знайти спільну мову із США, достатню підтримку, реалізуватись в партнерських відносинах, вважає політолог Валентин Бушанський. Фото: BestMaps

Сполучені Штати Америки підтримують Україну, допоки інтереси держав співпадають.

Про це сказав політолог Валентин Бушанський в інтерв'ю Gazeta.ua.

"З Україною не хочуть мати справи. Українське питання вирішують без України. Але Росія почала втручатись у вибори в США, Франції, Німеччині, розтоптала міжнародне право і почала працювати на руйнування Європейського союзу, НАТО і світового порядку. У цій ситуації у США з'явився консенсус між демократами і республіканцями. Вони сказали: "Оцього ублюдка, під назвою Україна, треба підтримати. Тому що ця країна не дієздатна, їхні політики продажні, але її треба підтримати". Сполучені Штати реалізують свій геополітичний інтерес. Тут інтереси України відповідають їхнім. Але, якщо вони хоча б на йоту розійдуться — Вашингтон зробить "ґуд бай" цій країні", - зазначив експерт.

Українська дипломатія виявилася недієздатною, підкреслив політолог.

"Приміром, відбулася інавгурація Дональда Трампа. Чи змогла Україна знайти спільну мову із США, достатню підтримку, реалізуватись в партнерських відносинах? Абсолютно нульовий результат. Волкер веде переговори з Сурковим - про що вони говорять, ніхто не знає.

Коли з'явився так званий "Женевський формат" врегулювання конфлікту в Україні, США хотіли брати участь у цих переговорних процесах за одним столом з Україною, РФ та іншими посередниками? Штати замахали руками: "Ні, ми в цьому участі не братимемо". Не хотіли маратися в цей процес, бо мати справу з українськими політиками — це означає мати справу з безвідповідальними і брехливими людьми", - наголосив Бушанський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 держав постачають Україні летальну зброю

Спеціальний представник США з питань України Курт Волкер назвав 2017 рік найбільш кровопролитним з початку конфлікту на Донбасі. Додав, що санкції стосовно Російської Федерації повинні зберігатися.

Повний текст інтерв'ю з політологом Валентином Бушанським читайте в "Газеті по-українськи" від 29 грудня та на Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Якщо відійдемо від інтересів США, вони зроблять нам "ґуд бай"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути