Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 14:41

Ще один міністр Тимошенко поскаржиться до Євросуду на Генпрокуратуру

Ще один міністр Тимошенко поскаржиться до Євросуду на Генпрокуратуру

Екс-тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони України Валерій Іващенко у вівторок увечері був переведений з Лікарні швидкої медичної допомоги в слідчий ізолятор.

Про це заявив його адвокат Борис Нечипоренко.

За словами захисника, він прибув до лікарні, щоб провідати підзахисного, проте конвой повідомив, що близько 18.00 його підзахисний був повернений в СІЗО.

"Ми це пов'язуємо з тим, що суд дав вчора дозвіл дружині Іващенко відвідати його в лікарні сьогодні. По всій видимості, небажання допустити такого спілкування стало причиною раптового повернення Іващенко назад в СІЗО", - припустив Нечипоренко.

Крім того, за словами адвоката, екс-чиновник зауважив, що йому не дали ніяких рекомендацій щодо подальшого лікування, а лікуючий лікар спілкувався з ним тільки в перший день надходження пацієнта до лікарні.

"Моєму підзахисному сяк-так зробили УЗД, МРТ, його обстежили невропатолог, нейрохірург, однак остаточний діагноз не встановлений, лікування не призначили, а, відповідно, стан здоров'я Іващенка не змінилося. Більше того, згідно з медичними висновками, у мого підзахисного виявили проблеми з щитовидною залозою, з легкими, а також зафіксували різке (на кілька діоптрій) падіння зору ", - додав юрист.

"Зараз ми готуємо документи для подачі позову до Євросуду з прав людини, щоб той дав оцінку всім діям Генеральної прокуратури України та судової системи, які грубо порушили і продовжують порушувати норми європейських конвенцій, виконувати які взяла зобов'язання України" - резюмував Нечипоренко.

Зараз ви читаєте новину «Ще один міністр Тимошенко поскаржиться до Євросуду на Генпрокуратуру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути