Ексклюзиви
середа, 25 травня 2011 13:00

Тимошенко захищатиме своїх міністрів у Європі

Тимошенко захищатиме своїх міністрів у Європі

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко захищатиме своїх колишніх урядовців у Європі. Про це вона заявила журналістам сьогодні на ґанку слідчого управління Генпрокуратури.

"В першу чергу пана Луценка, потім Макаренка, Діденка, Шепітька. Крім того у нас міністр оборони знаходиться не просто за ґратами, а його перемістили у приміщення для хворих на туберкульоз. Хоча він здорова людина. Це теж катування - єзуїтська система тиску. Не буду перераховувати усіх політв'язнів, але хочу сказати, що за долю кожної людини ми б'ємося. Намагаємося винеси ці справи до Європейського суду, підключаємо світову спільноту, щоб їх захищати".

Вона нагадала, що по Луценку та Євгену Корнійчуку посол Данії зробив доповідь перед послами країн ЄС.

"Зараз ця доповідь буде в Брюсселі. Європейський суд з прав людини готується розглянути їх справи. Так само буде по Діденку, Макаренку, Шепітьку. Це політв'язні. Ці люди нічого не зробили, що протирічить закону. Над ними знущаються, бо вони свого часу забрали в кримінальних авторитетів те, що їм не належало, і передали державі. Маю на увазі 11 млрд. куб м газу. Сьогодні розправляються з чесними офіцерами, чесними працівниками уряду та "Нафтогазу". Їм мстять та принижують. Показують, що мафія всесильна та всемогутня, що вона буде постійно жити та принижувати український народ", - додала лідер опозиції

Тимошенко говорить, що поки жоден з її соратників не став на бік влади: "Політв'язні гідно та достойно тримаються у судах та на допитах. Вони не втрачають своєї честі. Нажаль, свою гідність вже давно втратив президент та його оточення".

Сьогодні у ГПУ Тимошенко, її захисник Сергій Власенко та слідчий домовилися про порядок ознайомлення зі справою. На це Тимошенко дали 7 днів. Власенку дозволили копіювати матеріали справи.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко захищатиме своїх міністрів у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути