середа, 11 травня 2011 16:10

Міністр Тимошенко пояснив, чому Україна отримала газ по 450 доларів

Міністр Тимошенко пояснив, чому Україна отримала газ по 450 доларів

Переговори про постачання газу в Україну на 2009 рік відбувалися без участі представників міністерства палива та енергетики.

Про це сказано у поясненнях екс-міністра палива та енергетики Юрія Продана, які зачитала суддя Печерського райсуду Галина Супрун під час розгляду скарги екс-прем'єра Юлії Тимошенко стосовно кримінальної справи порушеної проти неї

"У грудні 2008 року я неодноразово цікавився в Дубини(екс-голови правління "Нафтогазу України"-Ред.) та Діденка(екс-першого заступника голови правління "Нафтогазу" - Ред.) як йдуть перемовини. Вони казали, що Росія пропонує ціну у 450 доларів за 1000 кубометрів і Україна не може на це погодитися. У січні 2009 року Тимошенко дала мені вже затверджені директиви. Я не знаю, хто готував та затверджував їх", - процитувала суддя слова екс-міністра.

У поясненнях йдеться, що під час переговорного процесу тодішній прем'єр Росії Володимир Путін наполягав на збільшенні ціни і що підставою для жорсткої позиції "Газпрому" був борг посередника при постачанні газу "РосУкрЕнерго" у 2 мільярди доларів.

Наразі суддя продовжує зачитувати матеріали кримінальної справи стосовно екс-прем'єра.

Раніше екс-прем'єр Юлія Тимошенко стверджувала, що Росія запропонувала ціну в 450 доларів через те, що "РосУкрЕнерго" зірвало переговори про постачення "блакитного палива".

Зараз ви читаєте новину «Міністр Тимошенко пояснив, чому Україна отримала газ по 450 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути