середа, 29 лютого 2012 17:41

ЄС відкидає звинувачення МЗС на адресу Тейшейри

ЄС відкидає звинувачення МЗС на адресу Тейшейри

ЄС категорично відкидає звинувачення на адресу глави представництва Єврокомісії в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри з боку Міністерства закордонних справ України і висловлює "особливе розчарування" у зв'язку з цим.

Мова про це йде в коментарі прес-секретаря верховного представника з питань зовнішньої політики і політики безпеки ЄС, віце-президента Європейської комісії Кетрін Ештон Майї Кочьянчіч.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві закордонних справ України висловили здивування публічними висловлюваннями Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які виходять за рамки повноважень європейського дипломата.

"З особливим розчаруванням ми зазначили коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України на адресу глави делегації Європейського Союзу Жозе Мануеля Пінту Тейшейри. Ці зауваження є необгрунтовані і невиправдані атаки на особисту чесність і професіоналізм посла Тейшейри. Ми їх категорично відкидаємо", - заявила Кочьянчіч .

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без змін в Україні ратифікація угоди з ЄС не відбудеться - Тейшейра

За її словами, посол "як і раніше користується повною довірою ЄС і має підтримку з боку Ештон та Європейської служби зовнішніх відносин".

"У МЗС України зі зростаючим подивом спостерігають за публічними висловлюваннями посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які з місяця в місяць все менше відповідають тому, що за усталеними в міжнародному спілкуванні традиціями можуть собі дозволити дипломати", - розповіли у департаменті інформаційної політики МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європосол: угода про асоціацію призначена для українців

При цьому в МЗС зазначають, що питання навіть не в тональності висловлювань дипломата, а в тому, що той, хто направлений в Україну як дипломат, і саме так це сприймається і в Брюсселі, і в Києві, "самочинно прагне перетворитися фактично в учасника українських внутрішньополітичних процесів та публічного дискурсу".

Зараз ви читаєте новину «ЄС відкидає звинувачення МЗС на адресу Тейшейри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути