неділя, 13 листопада 2011 17:25

В ЄС не впевненні, чи буде візит Януковича в Брюссель узагалі

В ЄС не впевненні, чи буде візит Януковича в Брюссель узагалі

У Європейському Союзі не знають, коли може відбутися візит президента Віктора Януковича до Брюсселя.

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

"У мене немає інформації, коли такий візит відбудеться і чи відбудеться він взагалі. Думаю, що обидві сторони чітко заявили про свої позиції. І для того, щоб така зустріч відбулася, повинна бути продемонстрована готовність рухатися в потрібному напрямку", - сказав він в ефірі української служби "Голосу Америки".

Тейшейра відкинув тезу про те, що "Європа нав'язує Україні свою волю, вимагаючи звільнення Тимошенко та інших лідерів опозиції".

"Ми не нав'язуємо волю Євросоюзу Україні. Навпаки, це Україні каже, що хоче бути частиною європейської сім'ї, Європейського Союзу. Дійсно, зараз є перешкода на шляху до завершення переговорів - України вимагає більшого, ніж ми можемо зараз пообіцяти. Київ хоче зафіксувати перспективу членства в ЄС. Ми можемо гарантувати це лише країнам, які просунулися значно далі в повазі до наших цінностей. Тому Євросоюз нічого не нав'язує. Ми відповідаємо - якщо Україна хоче рухатися цим шляхом, ви повинні поважати наші цінності, серед яких і верховенство права, і право громадянина на справедливий суд. Ми цього не бачимо в Україну, зокрема і в справі Тимошенко. Її судять за законами, написаними за часів Сталіна і Хрущова", - наголосив посол ЄС.

Нагадаємо, прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров раніше заявляв, що Міністерство закордонних справ України не може назвати конкретну дату візиту президента України Віктора Януковича до Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС не впевненні, чи буде візит Януковича в Брюссель узагалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути