понеділок, 19 грудня 2011 22:02

Спецтема: Саміт Україна-ЄС

Без змін в Україні ратифікація угоди з ЄС не відбудеться - Тейшейра

Без змін в Україні ратифікація угоди з ЄС не відбудеться - Тейшейра

Якщо в Україні і далі продовжуватиметься практика застосування судів проти політичних опонентів, цензура в електронних ЗМІ, будуть порушуватися права громадян на зібрання, то країнам Європейського Союзу буде важко ратифікувати угоду про асоціацію Україна-ЄС. Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє УНН.

На запитання, якщо в найближчі роки в Україні буде зберігатися практика застосування судів проти політичних опонентів, буде продовжуватися такий стан цензури, який є в електронних медіа, будуть далі через районні суди заборонятися конституційні права громадян на мирні зібрання, чи буде взагалі після цього ратифікація і підписання угоди про асоціацію, Тейшейра відповів: "Я хотів би пояснити, що процес перемовин щойно завершений. Він провадився європейськими установами, що мають мандат від 27 країн-членів ЄС. Тепер цю роботу завершено. Далі буде потреба на те, що цю саму роботу ратифікували окремі парламенти ЄС. Отже, я не можу передбачити, яка буде ухвала. Це не моє рішення".

Водночас він наголосив, що якщо й далі так триватиме і нічого не зміниться, то "буде важко справді підписати і ратифікувати цю угоду, а потім її вивести, так би мовити, на світ Божий і реалізувати".

Нагадаємо, сьогодні на саміті у Києві довгоочікуваного парафування Угоди про асоціацію з ЄС так і не відбулося. Натомість президент України Віктор Янукович повідомив, що Україна та Євросоюз підійшли до завершення роботи над текстом угоди.

Зараз ви читаєте новину «Без змін в Україні ратифікація угоди з ЄС не відбудеться - Тейшейра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути