вівторок, 28 лютого 2012 21:47

Діяльність посла ЄС в Україні виходить за рамки його функцій - МЗС

Діяльність посла ЄС в Україні виходить за рамки його функцій - МЗС

У Міністерстві закордонних справ України здивовані публічними заявами голови представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри. У відомстві заявляють, що коментарі дипломата іноді виходять за рамки його повноважень.

"У МЗС України із зростаючим подивом спостерігають за публічними висловлюваннями посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які з місяця в місяць все менше відповідають тому, що за усталеними в міжнародному спілкуванні традиціями можуть собі дозволити дипломати", - розповіли у департаменті інформаційної політики МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві зазначають, що від ситуації навколо майбутніх виборів мера Києва до стану інвестиційного клімату в Україні - все те, що зазвичай є предметом обговорення українських громадян, політиків та експертів, "регулярно стає приводом для коментарів і оцінок людини, в чиї офіційні функції входить представляти дипломатичні інтереси інтеграційного об'єднання іноземних держав".

При цьому в МЗС зазначають, що питання навіть не в тональності висловлювань дипломата, а в тому, що той, хто направлений в Україну як дипломат, і саме так це сприймається і в Брюсселі, і в Києві, "самочинно прагне перетворитися фактично в учасника українських внутрішньополітичних процесів та публічного дискурсу".

"Ми б спокійно і навіть з радістю спостерігали за "українізацією" пана Тейшейри, якби його політологічні оцінки і судження сприймалися українськими громадянами та ЗМІ як його особисту думку, а не офіційна позиція 27 країн-членів Європейського Союзу", - підсумували в МЗС.

Нагадаємо, Тейшейра не один раз, як представник ЄС, брав участь в судових засідання проти лідерів опозиції, після яких давав зрозуміти, що в ЄС зазначені процеси будуть сприйняті негативно.

Зараз ви читаєте новину «Діяльність посла ЄС в Україні виходить за рамки його функцій - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

73

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути