вівторок, 12 грудня 2006 11:16

ЄС створив систему колективної енергетичної безпеки

Європейський Союз створив спеціальну структуру "раннього сповіщення" в області енергетичної безпеки.

Вона покликана збирати і аналізувати інформацію зі всіх країн ЄС, попереджати кризи, схожі на торішню кризу з постачаннями російського газу до Європи через Україну.

У понеділок увечері Рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла постанову про "мережу кореспондентів" (представників) з енергетичної безпеки. Країнам-членам ЄС і керівним інститутам союзу запропонували до кінця січня виділити людей для нової структури, щоб вона запрацювала вже на початку 2007 року.

"Мережа кореспондентів енергетичної безпеки" покликана спостерігати, аналізувати, пропонувати плани сумісних дій. Вона готуватиме базову інформацію у випадках зовнішньої загрози енергетичної кризи, попереджатиме про надзвичайні ситуації.

"Кореспонденти" не будуть брати участі ні у виробленні політичних рішень, ні в ухваленні рішень, а тільки збиратимуть і оброблятимуть інформацію, що стосується геополітики і енергетики, повідомляє Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «ЄС створив систему колективної енергетичної безпеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути