середа, 19 жовтня 2011 13:55

ЄС має продовжувати діалог з Україною, як і продовжує його з РФ після справи Ходорковського

ЄС має продовжувати діалог з Україною, як і продовжує його з РФ після справи Ходорковського

ЄС, який незважаючи на справу Михайла Ходорковського, продовжує співпрацю з Москвою, то ж повинен використовувати такі ж стандарти і щодо вироку українському екс-прем'єру Юлії Тимошенко, вважають у парламенті Литви.

"Пов'язувати справу Тимошенко з переговорами ЄС і Україною про асоціативне членство та договір про вільну торгівлю, було б не зовсім розумно. Мені б хотілося нагадати іншу ситуацію, історію з Ходорковським. Заважає цей випадок, який є прикладом селективного правосуддя, ЄС розвивати з Росією енергетичний діалог і обговорювати з Росією безвізовий режим?" - заявила в середу голова сейму Литви Ірена Дягутене.

За її словами, Україна зробила "дуже позитивний геополітичний крок", ухваливши рішення не приєднуватися до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.

"ЄС повинен бути послідовним і дотримуватися одних стандартів - якщо при справі Ходорковського ЄС може вести різні переговори з Росією, то, напевно, варто було б продовжити пошуки конструктивного діалогу з Україною. Якщо відсунути Україну в сторону і перестати з нею спілкуватися, може виявитися так, що Україні доведеться повернутися і шукати діалогу з Росією", - сказала спікер сейму.

Нагадаємо, що Брюссель скасував візит президента України Віктора Януковича через справу проти Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «ЄС має продовжувати діалог з Україною, як і продовжує його з РФ після справи Ходорковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути