середа, 19 жовтня 2011 10:21

У ЄС переконані, що припиняти стосунки з Україною не можна

У ЄС переконані, що припиняти стосунки з Україною не можна

У Європі побоюються, що ускладнення у відносинах України та Євросоюзу буде на користь Росії.

Один із головних прихильників України в торговельному комітеті Європарламенту, його віце-президент Павел Залевскі зазначив, що сьогоднішнє рішення лідерів ЄС може мати серйозні наслідки на весь переговорний процес між двома сторонами, передає BBC.

Разом із тим, за його словами, ЄС не повинен припиняти контакти з Києвом - хоча б тому, що тоді Європа, фактично, віддасть Україну під вплив Росії.

"Якщо сьогодні представники Європейської Комісії та країн-членів ЄС призупинять переговори з Україною, то це буде так, ніби той, хто виграє естафету, загубив паличку і навіть не намагався б її підняти, марнуючи натомість велику перевагу перед конкурентами", - заявив депутат.

В цілому, в Європейському парламенті на сьогодні є дуже великі побоювання щодо того, що нинішня ситуація у відносинах Брюсселя та Києва може стати виграшною для господарів Кремля.

У свою чергу, депутат від групи Прогресивного альянсу соціалістів та демократів Марек Сівець заявив: "Росія грає активну роль щодо України і скористається цією можливістю, щоб запропонувати певні альтернативи".

Депутат від соціалістів Ханнес Свобода переконаний, що ЄС не може шантажувати Україну і вимагати обирати виключно європейський шлях. "Я думаю, що більшість бізнесменів і громадян України хочуть європейського напрямку, і, вважаю, президент Янукович це і сам знає, і йому варто було б поважати бажання громадян", - додав при цьому Свобода.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС переконані, що припиняти стосунки з Україною не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути