Ексклюзиви
субота, 22 квітня 2023 22:14

ЄС має готуватися до введення санкцій проти Китаю

ЄС має готуватися до введення санкцій проти Китаю
ЄС має бути готовий запровадити широкомасштабні санкції у разі нападу Китаю на Тайвань, заявив голова фракції "Європейської народної партії" Манфред Вебер. Фото: AP

Якщо у Пекіні приймуть рішення про напад на Тайвань, то країни Європейського союзу повинні стати на бік демократії та запровадити санкції проти Китаю.

Таку думку висловив голова фракції "Європейської народної партії" Манфред Вебер. Він зазначив, що це найкращий спосіб зберегти стабільність та мир у регіоні, передає Spiegel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол КНР оскандалився заявою про Україну і Крим

"ЄС має бути готовий запровадити широкомасштабні санкції у разі нападу Китаю на Тайвань, завчасно та переконливо заявивши про це", – наголосив він.

На думку Вебера, такі лідери, як китайські та російські, розуміють лише мову сили.

"Нам також потрібна зона вільної торгівлі для демократій", – додав Вебер.

Про можливість введення санкцій проти Китаю раніше заявляла міністр фінансів США Джанет Єллен, проте Вашингтон поки не прагне повного економічного відмежування від Пекіна, бо це може викликати великі проблеми для обох країн.

Китай назвав Тайвань своєю територією.

Міністр закордонних справ КНР Цинь Ган заявив, що ділянка по обидві сторони Тайванської затоки належить його країні, пише Reuters.

Він повідомив, що останнім часом поширюється "абсурдна логіка", що звинувачує Китай в порушенні статус-кво і стабільності в Тайванській затоці.

Зараз ви читаєте новину «ЄС має готуватися до введення санкцій проти Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути