пʼятниця, 21 квітня 2023 08:14

Китай назвав Тайвань своєю територією і пригрозив "купці країн"

Китай назвав Тайвань своєю територією і пригрозив "купці країн"
В МЗС Китаю назвали обидві сторони Тайванської затоки своїми. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Китай назвав Тайвань своєю територією.

Міністр закордонних справ КНР Цинь Ган заявив, що ділянка по обидві сторони Тайванської затоки належить його країні, пише Reuters.

Він повідомив, що останнім часом поширюється "абсурдна логіка", що звинувачує Китай в порушенні статус-кво і стабільності в Тайванській затоці.

"Така логіка є абсурдною, а висновок небезпечним", – сказав Цинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай готується до війни з Тайванем – заява МЗС

За його словами, "справедливі люди" можуть бачити, хто займається "гегемонськими знущаннями та зарозумілими практиками".

"Це не материковий Китай, а сепаратистські сили Тайваню, що виступають за незалежність Тайваню. І жменька країн, які намагаються порушити статус-кво. Ті, хто грає з вогнем на Тайвані, врешті-решт опікуються", – заявив він.

Китай вважає Тайвань провінцією, що відкололася, й прагне неодмінно її повернути. Проте багато тайванців хочуть мати окрему державу. Суперечка робить ситуацію в регіоні напруженою. Існує загроза конфлікту, у якому можуть взяти участь і Сполучені Штати Америки.

Раніше лідер КНР Сі Цзіньпін заявив, що США втручаються в справи Тайваню. І застеріг президента країни Джо Байдена від "гри з вогнем". Якщо Тайвань проголосить незалежність, КНР без вагань почне війну, заявляв міністр оборони Китаю.

У березні президент Китаю офіційно оголосив про підготовку до війни. На щорічному засіданні парламенту КНР та його вищого політичного дорадчого органу в березні Сі розкрив тему готовності до війни у чотирьох окремих промовах, писало американське видання.

Зараз ви читаєте новину «Китай назвав Тайвань своєю територією і пригрозив "купці країн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути