Ексклюзиви
четвер, 22 січня 2009 12:05

Екс-суддя Зварич хоче повернутися

Екс-суддя Зварич хоче повернутися
Колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич в судовому порядку оскаржує рішення Печерського райсуду Києва про взяття його під варту, а також вимагає скасування рішення Верховної Ради про звільнення його з посади керівника суду і позбавлення його суддівського імунітету.

Про це в четвер пише львівська газета "Ратуша", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними видання, два позову відправлені поштою на адресу Львівського окружного адміністративного суду і написані рукою самого Зварича.

Як стверджує газета, посилаючись на свої джерела в суді, вже призначені судді, які будуть розглядати обидві справи.

У коментарі виданню керівник слідчої групи у справі Зварича Володимир Жербицький розповів, що обидва позови були написані Зваричем ще 22 грудня минулого року, а в суді вони зареєстровані 16 січня 2009 року.

"Щодо вимоги щодо скасування рішення Печерського суду, то це не компетенція адміністративного суду, що ще раз свідчить про юридичний рівень Зварича. А що стосується претензій до Верховної Ради, то, на мою думку, суд мав би взяти цю справу до слухання і для початку постановити, щоб б позивач принаймні з"явився в суді ", - сказав Жербицький.

"Я нагадаю, що цей чоловік порушив підписку про невиїзд, і зараз є всі підстави для взяття його під варту", - додав він.

Жебрицький також висловив думку, що такий поворот подій у справі судді Зварича свідчить про те, що від закону суддю захищають депутати Верховної Ради, які лобіювали його призначення на посаду голови Львівського апеляційного адміністративного суду.

"Хто з депутатів Верховної Ради лобіював призначення Зварича? Хто рвав на собі вишиванку і казав: "Він наш"? Саме ці люди сьогодні його покривають? ... Коли Зварича не призначили з першого разу, хто ввів в оману президента Ющенка і запевняв його, що Зварич є втіленням порядності? Ці люди розуміють: віддавши Зварича закону, вони ризикують власною кар"єрою", - заявив Жербицький.

Як відомо, Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Зварича 3 грудня 2008 року за підозрою в одержанні хабара в розмірі $100 тис.

На наступний день у Зварича і семи інших суддів даного суду були проведені обшуки в службових кабінетах та квартирах. У самого Зварича вдома знайшли $1 млн і більше 300 тис грн.

Після обшуку суддя ліг до лікарні і був там кілька днів, після чого покинув лікарню і зник у невідомому напрямку.

12 грудня Зварич був звільнений з посади голови суду, а 15 грудня оголошений в розшук.

Зараз ви читаєте новину «Екс-суддя Зварич хоче повернутися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути